search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:39
MENU CLOSE

Μένει μέχρι να φύγει η Λίνα Μενδώνη

23.02.2021 05:00
Μένει μέχρι να φύγει η Λίνα Μενδώνη - Media

 

Παρά την επίσημη στήριξη που έδωσε χθες το Μέγαρο Μαξίμου στη Λίνα Μενδώνη λέγοντας ότι είναι καλή υπουργός και η κυβέρνηση την στηρίζει στελέχη της ΝΔ επιμένουν ότι πλέον πολύ δύσκολα η υπουργός Πολιτισμού μπορεί να παραμείνει στην θέση της από την στιγμή που αμφισβητείται από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων του πολιτισμού.

Έτσι – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες – ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να αναγκαστεί να κάνει αποδεκτή την παραίτηση της υπουργού του κάτω από το βάρος των αντιδράσεων που υπάρχουν στην κοινωνία αλλά και μέσα στην ΝΔ.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε χθες να μετακυλήσει το θέμα στον λάθος επικοινωνιακό χειρισμό από την πλευρά της υπουργού , χωρίς ωστόσο να μπορέσει να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στον καλλιτεχνικό κόσμο. .

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σχολίαζαν μάλιστα ότι η κυβέρνηση προφανώς βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί εάν παραιτηθεί τώρα η υπουργός θα εμφανιστεί ότι αποδέχεται τις πολιτικές ευθύνες που έχει η ίδια αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου πρόσθεταν ωστόσο ότι όσο παραμένει στην θέση της το θέμα δεν θα σταματήσει να ανακυκλώνεται.. «Κανένας δεν έβαλε θέμα επάρκειας της υπουργού λένε στελέχη της ΝΔ. Πολλοί έκριναν και κρίνουν ωστόσο τα πολιτικά της αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση ενός σκανδάλου και ενός θέματος που έχει πολιτικές προεκτάσεις».

Η κυβέρνηση επέλεξε χθες να ανασκευάσει το αφήγημα Μενδώνη περί «εξαπάτησης της» από έναν «επικίνδυνο άνθρωπο» αναθέτοντας στην αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη να κάνει τις ανακοινώσεις καθώς ο Χρήστος Ταραντίλης είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος επικοινωνιακά μετά την περιβόητη δήλωση ότι ο Δημ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους .

Η κ. Πελώνη εμφανίστηκε να επιχειρεί να μαζέψει τα αμάζευτα καθώς χαρακτήρισε το «επικίνδυνος άνθρωπος που είπε η υπουργός Πολιτισμού στην συνέντευξη της για τον Δημ. Λιγνάδη ως «ατυχή έκφραση».

Η επανόρθωση αυτή θεωρήθηκε αναγκαία γιατί όταν την είπε η κ. Μενδώνη δεν είχε ακόμα ασκηθεί δίωξη εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού με αποτέλεσμα να υπάρχουν θέματα με την δικαιοσύνη.

Η δεύτερη δήλωση που επιχείρησε να επανορθώσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν ότι εξαπατήθηκε από τον Δημ. Λιγνάδη γιατί είναι καλός ηθοποιός. Η Αριστετελία Πελώνη μίλησε για «ατυχή επικοινωνιακό χειρισμό» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Προσθέτοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση στηρίζει την Λίνα Μενδώνη.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε ακόμα να πάει το θέμα στην Βουλή θεωρώντας ότι εκεί μπορεί να στριμώξει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το hashtag «Ν.Δ.-παιδεραστές» που κυκλοφορεί στον διαδίκτυο. Μόνο που από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι εξ αρχής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαμηνύσει με όλους τους τόνους ότι το θέμα είναι πολιτικό και όχι κομματικό. Και εκτός των άλλων υπάρχει και η μονταρισμένη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημ. Λιγνάδη που είχε τίτλο «Είσαι παιδεραστής Αλέξη;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24