search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48
MENU CLOSE

Μπογδάνος για Μενδώνη: Εγώ στη θέση της θα είχα παραιτηθεί (Video)

23.02.2021 09:53
Μπογδάνος για Μενδώνη: Εγώ στη θέση της θα είχα παραιτηθεί (Video) - Media

 

Θέση υπέρ της παραίτησης Μενδώνη πήρε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Εάν ήμουν υπουργός Πολιτισμού και είχε ξεσπάσει αντίστοιχο σκάνδαλο με αυτό του Δημήτρη Λιγνάδη κατά την θητεία μου, θα είχα θέσει σε διαθεσιμότητα τον ίδιο και την παραίτησή μου στη διάθεση του προέδρου», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος σε όσους ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Έσπευσε ωστόσο να εξηγήσει πως αυτό δεν σημαίνει πως θεωρεί πως φταίει η υπουργός Πολιτισμού, ωστόσο, τόνισε, μερικές φορές καλείσαι να παραιτηθείς από ευθιξία, από κομματικό πατριωτισμό ή για να προστατέψεις τον αρχηγό.

«Είναι αυτό που κάποτε είχε πει η Ρένα Δούρου, αν γίνει στραβή στην βάρδια σου», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Αρκετά στελέχη από το κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν κρατήσει απόστάσεις από την υπουργό Πολιτισμού σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Λιγνάδη, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ζητήσει ανοιχτά την παραίτησή της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ η οποία την Δευτέρα εξέφρασε την άποψη ότι η Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί, διότι εκ του θεσμικού της ρόλου έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη της επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε για επικοινωνιακό φάουλ από τη Λίνα Μενδώνη.

«Ενα πράγμα είναι βέβαιο ότι κανένας δεν γνώριζε την δράση του κ. Λιγνάδη εκτός από έναν στενό κύκλο. Όταν το άκουσα έπεσα από τα σύννεφα. Το να κατηγορεί κανένας την κυρία Μενδώνη ότι ήξερε ένα τέτοιο πράγμα είναι βλακώδες. Δεν είναι δυνατόν κανένας να σκεφτεί ότι μπορεί να είχε γνώση και να έχει διευθυντή τον κ. Λιγνάδη», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

«Επικοινωνιακά δεν το χειρίστηκε καλά. Ούτε οι δηλώσεις ήταν σωστές», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48