search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Σοκ για τη Ρωσία: Κανένα ενδιαφέρον από τις χώρες της Μέσης Ανατολής για το Su-57

23.02.2021 15:14
Σοκ για τη Ρωσία: Κανένα ενδιαφέρον από τις χώρες της Μέσης Ανατολής για το Su-57 - Media
 
Μάλλον απογοητευτικά ήταν τα νέα για τη Μόσχα από τις τελευταίες εκθέσεις οπλικών συστημάτων και άμυνας, καθώς οι προσπάθειές της να εξάγει το νέο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων 5ης γενιάς, Su-57, σε χώρες της Μέσης Ανατολής απέβησαν άκαρπες μέχρι στιγμής.
 
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, «η Υπηρεσία μας έχει λάβει πολλά αιτήματα από ξένους πελάτες για τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-57E, όχι όμως από χώρες της Μέσης Ανατολής».
 
Μιλώντας από την έκθεση αμυντικών συστημάτων IDEX-2021, ο ίδιος τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η προμήθεια του Su-57 στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει συζητήσεις προμήθειας του αεροσκάφους σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τρίτες χώρες.
 
Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα ΗΑΕ «κλείδωσαν» πρόσφατα εξοπλιστική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την προμήθεια 50 stealth μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 και 18 επιθετικών drones Reaper, με το κόστος να ξεπερνά τα 23 δισ. δολάρια, αν και η συμφωνία έχει προσωρινά «παγώσει» από την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία έχει δηλώσει ότι θα την επανεξετάσει για να διαπιστώσει κατά πόσο αλλάζει τις ισορροπίες ισχύος στην περιοχή.
 
Όσον αφορά άλλους πιθανούς αγοραστές των Su-57 που η Μόσχα θα μπορούσε να δελεάσει, η Σαουδική Αραβία έχει τα χρήματα και την δυνατότητα να αγοράσει τα ρωσικά stealth μαχητικά, ωστόσο, παραδοσιακά προτιμά λύσεις προερχόμενες από τις ΗΠΑ. Πάντως, η Ρωσία αισιοδοξεί ότι συν τω χρόνω όλο και περισσότεροι θα πείθονται για τις δυνατότητες του Su-57, το οποίο κοστίζει σημαντικά φθηνότερα από το F-35.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09