search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:33
MENU CLOSE

Βραζιλία: Δίδυμες αδελφές υποβλήθηκαν ταυτόχρονα σε εγχείρηση αλλαγής φύλου

25.02.2021 07:39
Βραζιλία: Δίδυμες αδελφές υποβλήθηκαν ταυτόχρονα σε εγχείρηση αλλαγής φύλου - Media

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που ονομάζει κανείς και σπάνιες. Πρόκειται για την ταυτόχρονη επέμβαση σε δίδυμες τρανς αδελφές, στη νότια Βραζιλία. Γεννήθηκαν αγόρια αλλά ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με το σώμα τους.

«Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε με άνδρες» δηλώνουν οι δίδυμες αδελφές Μάιλα και Σοφία, 19 ετών, οι οποίες υποβλήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, με μια ημέρα διαφορά, σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου τους, σε νοσοκομείο της Βραζιλίας.

Αυτή η ταυτόχρονη επέμβαση στις δίδυμες τρανς αδελφές είναι «μοναδική στον κόσμο», διαβεβαίωσε ο χειρουργός Ζοζέ Κάρλος Μαρτίνς.

Το κάθε χειρουργείο, στην ιδιωτική κλινική Μπλουμενάου, στη νότια Βραζιλία, κράτησε περίπου πέντε ώρες.

Μία εβδομάδα αργότερα, οι δυο νεαρές γυναίκες δεν σταματούν να χαμογελούν, κάνουν αστεία και, κάποιες φορές, δακρύζουν όταν θυμούνται πόσο δύσκολα ήταν τα παιδικά τους χρόνια, σε ένα σώμα που δεν αντιστοιχούσε σε αυτό που αισθάνονταν.

«Αντιλήφθηκα ότι αγαπούσα το σώμα μου, αλλά δεν ήμουν ικανοποιημένη με τα γεννητικά μου όργανα. Περνούσα τον χρόνο μου να ζητάω από τον Θεό να με μεταμορφώσει σε κοριτσάκι», αποκάλυψε η Μάιλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μετά την επέμβαση, έκλαψε και πάλι, βλέποντας για πρώτη φορά το νέο της σώμα.

Η Μάιλα, με τα καστανά μαλλιά και τις μακριές βλεφαρίδες είναι πιο διαχυτική και συναισθηματική από την αδελφή της τη Σοφία, με τα βαμμένα ξανθά μαλλιά και το διακριτικό τατουάζ – ένα λουλούδι – στον ώμο.

Οι δυο αδελφές πιστεύουν βαθιά στον Θεό, συχνά προσεύχονται μαζί και αφηγούνται αστείρευτες ιστορίες από το πώς αλληλοστηρίζονταν, στις πιο δύσκολες φάσεις της εφηβείας τους, όταν δέχονταν σωματικές, σεξουαλικές και λεκτικές επιθέσεις.

«Οι γονείς μας δεν φοβήθηκαν από αυτό που είμαστε, όμως ανησυχούσαν ότι η κοινωνία θα μας κακομεταχειριστεί», αποκάλυψε η Μάιλα.

Η μητέρα τους, που έχει άλλες δύο κόρες, πήγε τις δίδυμες σε πολλούς γιατρούς και ψυχολόγους, από πολύ μικρή ηλικία.

Στη συνέχεια, τις συνόδευε στις ορμονοθεραπείες και τις χειρουργικές επεμβάσεις τους. «Πάντα ήμερα, στο βάθος της καρδιάς μου, ότι ήταν κορίτσια και ότι υπέφεραν», πρόσθεσε.

«Όταν μας κορόιδευαν στον δρόμο, η μαμά μας υπερασπιζόταν σαν λέαινα», θυμάται η Μάιλα.

Οι δίδυμες δεν ζουν πια μαζί: η Σοφία σπουδάζει μηχανικός στο Σάο Πάουλο και η Μάιλα είναι φοιτήτρια ιατρικής στην Αργεντινή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48