search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:05
MENU CLOSE

Μπαράκ: Το πρόβατο με 35 κιλά μαλλί – Όσο χρειάζεται για 490 ζευγάρια κάλτσες (Video/Photos)

25.02.2021 09:33
Μπαράκ: Το πρόβατο με 35 κιλά μαλλί - Όσο χρειάζεται για 490 ζευγάρια κάλτσες (Video/Photos)  - Media

Ένα πρόβατο με τεράστια ποσότητα μαλλιού που βρέθηκε στην περιοχή της Αυστραλίας. Aπαλλάχτηκε από 35 κιλά μαλλιού – ένα βάρος ακόμη μεγαλύτερο από αυτό του διάσημου προβάτου της Νέας Ζηλανδίας Σρεκ, το οποίο είχε βρεθεί το 2005.

Το αρνί, που ονομάστηκε Μπαράκ από διασώστες, ανακαλύφθηκε να περιπλανιέται μόνο του με ένα υπερβολικά μαλλιαρό μάλλινο παλτό, το οποίο κόπηκε για να σωθεί η ζωή του.

Ο Kyle Behrend, από το ζωικό καταφύγιο, είπε στο Reuters ότι φαίνεται ότι ο Μπαράκ πρέπει να ζούσε κάποτε σε αγρόκτημα και να δραπέτευσε, όπως αναφέρει ο Guardian

Τα πρόβατα αυτής της ράτσας δεν ρίχνουν το μαλλί τους και πρέπει να ξυρίζονται τουλάχιστον κάθε χρόνο, καθώς το μαλλί τους συνεχίζει να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα.

Το πρόβατο βρέθηκε κοντά στο Λάνσεφιλντ της Βικτώριας και οι διασώστες δήλωσε ότι βρέθηκε τρώγοντας μικρούς βλαστούς από χόρτο.

«Ήταν λίγο άσχημος. Λόγω του μαλλιού γύρω από το πρόσωπό του, δεν μπορούσε να δει», είπαν οι διασώστες.  

Ο Μπαράκ είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά από πολύ μεγάλα και …μάλλινα πρόβατα που έχουν βρεί θέση στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου

Το 2005 ο Shrek έγινε αγαπημένη διασημότητα στη Νέα Ζηλανδία αφού πέρασε έξι χρόνια αποφεύγοντας τη σύλληψη.

Τελικά αποκόπηκε από το μαλλί 27 κιλών του, και μάλιστα …συνάντησε την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Έλεν Κλαρκ το 2011.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:59