search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:40
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Φταίνε οι Έλληνες που δεν υπάρχει λύση – Επιμένει για ομοσπονδία

25.02.2021 13:27
Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Φταίνε οι Έλληνες που δεν υπάρχει λύση - Επιμένει για ομοσπονδία - Media
 
Την πάγια τακτική της Τουρκίας, να επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα και την Κύπρο για τα αδιέξοδα σε όλα τα θέματα, ακολούθησε για άλλη μια φορά ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εν όψει της πενταμερούς για το Κυπριακό.
 
Συγκεκριμένα, στη συνάντησή του με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, στην Ουγγαρία, ο Τσαβούσογλου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί προτείναμε την πενταμερή σύσκεψη για το Κυπριακό; Είδαμε στο Κραν Μοντάνα πως διαπραγματευόμασταν εδώ και 50 χρόνια για τη λύση ομοσπονδίας, ωστόσο οι προσπάθειες απέτυχαν επειδή η ελληνική πλευρά δεν το ήθελε».
 
«Θα δούμε και το ενεργειακό ζήτημα, εκεί που λέμε πως πρέπει να υπάρξει δίκαιος διαμοιρασμός ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους. Έπειτα, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη λύση. Θα πάμε στη Γενεύη σαν Τουρκία και ΤΔΒΚ από τις 27 ως τις 29 Απριλίου και θα εκφέρουμετις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα» συνέχισε ο Τσαβούσογλου.
 

Για Αρμενία

Παράλληλα, καταδίκασε έντονα την, όπως την χαρακτήρισε, απόπειρα πραξικοπήματος κατά του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο ο στρατός να ζητεί την παραίτηση ενός δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη.
 

«Τασσόμαστε κατά οποιουδήποτε πραξικοπήματος ή απόπειρας πραξικοπήματος, οπουδήποτε κι αν γίνονται στον κόσμο. Καταδικάζουμε έντονα την απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. «Οι απόπειρες πραξικοπήματος μπορούν μόνο να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή και γι’αυτό εναντιωνόμαστε σε αυτές», πρόσθεσε.

Πηγή φωτο: Flickr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33