search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:19
MENU CLOSE

Ξήλωσαν γυναίκα πρέσβη επειδή χτυπούσε βάναυσα την οικιακή βοηθό της (Video)

02.03.2021 13:18
Ξήλωσαν γυναίκα πρέσβη επειδή χτυπούσε βάναυσα την οικιακή βοηθό της (Video) - Media

 

Η πρέσβης των Φιλιππίνων στη Βραζιλία καθαιρέθηκε επειδή ξυλοκοπούσε για μήνες μια από τις οικιακές της βοηθούς στην επίσημη κατοικία της στην Μπραζίλια, ενώ εικόνες από τις επιθέσεις αυτές είχαν ληφθεί από το σύστημα καμερών ασφαλείας και προβλήθηκαν από ειδησεογραφικά μέσα.

Η Μαρίτσου Μάουρο ανεκλήθη στη Μανίλα στα τέλη της περσινής χρονιάς μετά την μετάδοση από το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews εικόνων από κάμερες του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια περιόδου οκτώ μηνών και δείχνουν διάφορες κακοποιήσεις που υπέστη η οικιακή της βοηθός, η οποία είναι επίσης Φιλιππινέζα.

Η διπλωμάτης παύθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση.

“Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται. Αν δεν τους υπακούει κάποιος παίρνει ένα ρίσκο. Αν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν θα αστοχήσω”, προειδοποίησε ο πρόεδρος Ντουτέρτε.

Η Μάουρο, η οποία δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του AFP για συνέντευξη, θα χάσει τα δικαιώματά της συνταξιοδότησης και δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να εργαστεί σε δημόσιο αξίωμα.

Οι εικόνες από τις κάμερες του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης, οι οποίες αφορούν την περίοδο μεταξύ του Μαρτίου και του Οκτωβρίου του 2020, χρησιμοποιήθηκαν για να στηριχθεί προσφυγή ενώπιον της κυβέρνησης των Φιλιππίνων κατά της Μάουρο, η οποία είχε διοριστεί πρέσβης στην Βραζιλία το 2018.

Εκατομμύρια πολίτες των Φιλιππίνων εργάζονται στο εξωτερικό ως οικιακοί βοηθοί. Τα χρήματα που στέλνουν στις οικογένειές τους που παραμένουν στο αρχιπέλαγος αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος του ΑΕΠ των Φιλιππίνων.

Ωστόσο ορισμένοι από αυτούς τους οικιακούς βοηθούς εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες, ακόμη και επικίνδυνες. Σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν στόχο σωματικής ή ψυχολογικής κακομεταχείρισης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:19