search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:20
MENU CLOSE

Νόμιμο το γλέντι στην Ικαρία με συμμετοχή Μητσοτάκη, λέει το υπ. Προστασίας του Πολίτη

04.03.2021 17:15
Νόμιμο το γλέντι στην Ικαρία με συμμετοχή Μητσοτάκη, λέει το υπ. Προστασίας του Πολίτη - Media

 

Την απάντηση ότι δεν παραβιάστηκε κανένας νόμος, κατά το γλέντι στην Ικαρία, στο οποίο είχε συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε στη Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για το γλέντι, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ανέφερε ότι στην Ικαρία την περίοδο επίσκεψης Μητσοτάκη, προβλέπονταν απαγορεύσεις συναθροίσεων, όμως υποστήριξε ότι «ο περιορισμός κυκλοφορίας δεν καταλαμβάνει τα μέλη της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά και να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα επισκέψεων σε οικίες».

Ο Λ.Οικονόμου αρνήθηκε να απαντήσει στο πόσα και ποια πρόσωπα μετείχαν στην συνάθροιση λέγοντας πως «το αστυνομικό προσωπικό που διατίθεται για την προστασία –ασφάλεια προσώπων και την επιτήρηση ευπαθών στόχων» καλύπτεται από διάταξη που προβλέπει πως «οποιοδήποτε σχετικό με το εν λόγω ζήτημα στοιχείο αποτελεί διαβαθμισμένο και μην ανακοινώσιμο υλικό». Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης είχε σημειώσει στον ΣΚΑΪ, ότι «θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε την ουσία της επίσκεψης. Δεν θα επαναληφθεί».

Όπως σημειώνει, πάντως, το news247.gr, ο κ. Οικονόμου παραβλέπει ότι η διάταξη της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 8378 ΚΥΑ (Β’ 454), όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 454, αναφέρει ότι «οι συναθροίσεις / Δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις ανεξαρτήτως χώρου, ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Α’ 131) έχουν ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ πλήρως, σε όλη την Επικράτεια, ανεξαρτήτως επιπέδου επιτήρησης και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αριθμού συμμετεχόντων». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01