search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:45
MENU CLOSE

Ξεκίνησε η δοκιμή του εμβολίου Moderna σε παιδιά από έξι μηνών έως 12 ετών

16.03.2021 13:27
emvolio_new

 

Tην κλινική δοκιμή του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού σε παιδιά από έξι μηνών έως 12 ετών ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η Moderna, με τη χορήγηση δόσης στα νεαρά άτομα που συμμετέχουν σε αυτήν.

Οι φάσεις 2 και 3 της έρευνας διεξάγονται σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νοσημάτων των ΗΠΑ, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Στην κλινική δοκιμή μετέχουν 6.750 παιδιά στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Η έρευνα θα δοκιμάσει χορήγηση τριών δόσεων στα μικρότερα παιδιά και δύο δόσεων στα μεγαλύτερα. Μια προκαταρκτική ανάλυση αποτελεσμάτων θα ορίσει τη δοσολογία της δεύτερης δόσης. Τα παιδιά θα παρακολουθηθούν για 12 μήνες.

“Αυτή η παιδιατρική μελέτη θα μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε την δυνητική ασφάλεια και ανοσοαπόκριση του εμβολίου μας κατά της Covid-19 σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού”, ανέφερε ο CEO της Moderna, Stephane Bancel.

Για τους ενηλίκους, το εμβόλιο της Moderna έχει κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό σε ποσοστό 94,1% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά 28 ημερών μεταξύ τους.

Ήδη χορηγείται τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας λάβει έγκριση λίγο μετά από εκείνο των Pfizer/BioNTech.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:43