search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:47
MENU CLOSE

Συνελήφθησαν δύο από τους έντεκα δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

23.03.2013 15:57
Συνελήφθησαν δύο από τους έντεκα δραπέτες των φυλακών Τρικάλων - Media

Στη σύλληψη δύο από τους 11 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Στη σύλληψη δύο από τους 11 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις από αυτούς έχουν εγκλωβισθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Οι δυο συλληφθέντες δραπέτες είναι Αλβανοί, 27 και 30 ετών, οι οποίοι κρατούνταν για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας δεν βρέθηκαν όπλα ή κάλυκες εντός της φυλακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική εντύπωση ότι υπήρξαν πυροβολισμοί και μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα οφείλεται προφανώς σε σύγχυση.
Οι δράστες που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τους δύο φρουρούς ήταν έξω από την φυλακή σε δύο αυτοκίνητα και ο ένας από τους φρουρούς που τραυματίστηκαν ήταν στο κεντρικό φυλάκιο των φυλακών από όπου και απέδρασαν οι 11 κρατούμενοι με σχοινιά, γάντζους και αυτοσχέδιες σκάλες καλυπτόμενοι από τους συνεργούς τους που πυροβολούσαν συνεχώς έξω από το κατάστημα.
Για τα μέχρι στιγμής ευρήματα από την αστυνομική έρευνα αναμένεται ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία.

«Πρωτοφανής επίθεση στρατιωτικού τύπου»
Για πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την αιματηρή απόδραση στις φυλακές Τρικάλων.
Σύμφωνα με το υπουργείο,  η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής, ώρα που οι κρατούμενοι δεν είχαν ακόμη εισέλθει στα κελιά τους.
Όλα ξεκίνησαν, όπως εξηγεί το υπουργείο, όταν  άγνωστοι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, με δυο οχήματα και βαρύτατο οπλισμό άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών εξωτερικής φρούρησης, αλλά και κατά του οχήματος της περιπόλου του σωφρονιστικού καταστήματος που βρισκόταν έξω από αυτό και το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά.
Επίσης, πυρά δέχθηκαν όχημα της Αστυνομίας που είχε διατεθεί για την ενέργεια ελέγχων σε κοντινό σημείο και προσέγγιζε το Κατάστημα Κράτησης, καθώς και άλλο σταθμευμένο έξω από αυτό περιπολικό.
Κατά την ανταλλαγή των σφοδρών πυρών που, σύμφωνα με το υπουργείο, διήρκησαν πλέον της μισής ώρας και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης, τραυματίστηκαν στην κοιλιακή χώρα δυο εξωτερικοί φρουροί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.
Όπως διαπιστώθηκε, 11 αλλοδαποί κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών κατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή των αγνώστων δραστών με τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις.
Οι δύο τραυματισμένοι εξωτερικοί φρουροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και ο ένας εξ αυτών παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους δεν ανευρέθησαν πυροβόλα όπλα, ούτε κάλυκες που να επιβεβαιώνουν χρήση πυροβόλου όπλου από κρατούμενους εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, κατά την ώρα της απόδρασης. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:46