search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:12
MENU CLOSE

Βέλγιο: Πυρκαγιά σε τρένο που μετέφερε χημικά

04.05.2013 11:47
Βέλγιο: Πυρκαγιά σε τρένο που μετέφερε χημικά - Media

Τα βαγόνια εκτροχιάθηκαν κατά την αλλαγή σιδηροτροχιάς αφού η αμαξοστοιχία είχε διέλθει από ζώνη έργων και εξετάζεται το σενάριο της υπερβολικής ταχύτητας. Δύο οι νεκροί και 14 οι τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

Δύο άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και δεκατέσσερις τραυματίσθηκαν κατά τον εκτροχιασμό και την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αμαξοστοιχία η οποία μετέφερε χημικά προϊόντα κοντά στη Γάνδη του Βελγίου, ανακοίνωσαν οι αρχές.
 
Ο απολογισμός του δυστυχήματος ανακοινώθηκε από τον κυβερνήτη της Ανατολικής Φλάνδρας Γιαν Μπράιερς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Νωρίτερα, η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο (Infrabel) είχε ανακοινώσει πως δεν υπάρχουν θύματα.

Αμέσως μετά τον εκτροχιασμό και τη φωτιά που ακολούθησε, οι βελγικές αρχές  απομάκρυναν περίπου 300 πολίτες από τα σπίτια τους.
 
Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 02:00 (τοπική ώρα) ανάμεσα στις τοποθεσίες Σελεμπέλε και Βέτερεν, διευκρίνισε η Infrabel. Έξι από τα δεκατρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν και δύο απ' αυτά ανατράπηκαν. Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Τα βαγόνια εκτροχιάθηκαν κατά την αλλαγή σιδηροτροχιάς αφού η αμαξοστοιχία είχε διέλθει από ζώνη έργων και εξετάζεται το σενάριο της υπερβολικής ταχύτητας.
 
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρία βυτιοφόρα βαγόνια που μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, μια τοξική ουσία. Για το λόγο αυτό οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.
 
Οι πυροσβέστες αποφάσισαν να αφήσουν τα βαγόνια να καούν με ελεγχόμενο τρόπο, επειδή το νερό θα μπορούσε να προκαλέσει έκλυση τοξικών ατμών. Η αμαξοστοιχία ερχόταν από την Ολλανδία και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Γάνδης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:11