search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:03
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για την κατάργηση των πολιτικών επιστρατεύσεων

27.05.2013 10:28
ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για την κατάργηση των πολιτικών επιστρατεύσεων - Media

Πρόταση νόμου για την απαγόρευση επιβολής πολιτικής επιστράτευσης λόγω απεργίας ή άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων κατέθεσε στη Βουλή το KKE.

Πρόταση νόμου για την απαγόρευση επιβολής πολιτικής επιστράτευσης λόγω απεργίας ή άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων κατέθεσε στη Βουλή το KKE.

Το ΚΚΕ εκτιμά στην αιτιολογική έκθεση πως «η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο, για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, είναι απόρροια της συνολικής αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί για να περάσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων. Είναι οι αλλαγές που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που βυθίζουν όλο και περισσότερο πλατιά λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, για να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου».

Με την πρόταση νόμου, επιβάλλεται η απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης ή η με οποιονδήποτε τρόπο επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακινήτων ή κινητών πραγμάτων, είτε πριν, είτε μετά την κήρυξη της απεργίας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:02