search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:41
MENU CLOSE

Πρωταγωνιστής το ΚΚΕ

13.06.2013 21:00
oldphotossel_091371187524.jpg

Στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ οι γνωστές πολιτικές διαχωριστικές γραμμές που ορθώνει με συνέπεια το ΚΚΕ απέναντι στα άλλα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς ακυρώθηκαν στην πράξη

Στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ οι γνωστές πολιτικές διαχωριστικές γραμμές που ορθώνει με συνέπεια το ΚΚΕ απέναντι στα άλλα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς ακυρώθηκαν στην πράξη: οι συνθήκες λαοθάλασσας που διαμορ­φώθηκαν στον χώρο, από την αθρόα εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, μοιραία δεν επέτρεψαν να τηρηθούν αποστάσεις ασφαλεί­ας μεταξύ του ΠΑΜΕ και των λοιπών κομματικών δυνάμεων που βρέθηκαν εκεί, με τις άλλες δυνά­μεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) που έσπευσαν προς συμπαράσταση στους εργαζομένους της ΕΡΤ.
 
Το ΚΚΕ, γενικότερα, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο το ίδιο βράδυ, διαθέτοντας την αναλογική συχνότητα του 902 (Πάρνηθα) για τη μετάδο­ση του απεργιακού προγράμματος των εργαζο­μένων της ΕΡΤ τη στιγμή που έπεφτε «μαύρο» στους τηλεοπτικούς δέκτες του εμβρόντητου πανελληνίου. Η μετάδοση δεν έγινε βέβαια χω­ρίς προβλήματα, καθώς η Digea διέκοψε το ψη­φιακό σήμα του 902. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ως «απαράδεκτη» την ενέργεια της Digea, σημειώνοντας ότι ο 902 συνεχίζει να μά­χεται για την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα, το ραδι­όφωνο και το portal του 902 επίσης διατέθηκαν για τη μετάδοση του προγράμματος της υπό κα­τάληψη ΕΡΤ.
 
Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσω­πος του κόμματος Θανάσης Παφίλης, από το απεργιακό βήμα του ραδιομεγάρου, προέτρεψε «να υπάρξει συνολική συμπαράταξη των εργαζο­μένων, που πλήττονται, με σαφέστατο μέτωπο». Με άλλα λόγια, κάλεσε σε σύνδεση του αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ «με τους υπόλοιπους εργαζόμε­νους που πλήττονται εξίσου και θα πληγούν και χειρότε­ρα από αυτή την Πράξη Νο­μοθετικού Περιεχομένου».
 
Χθες το πρωί, η παρέμβαση του ΚΚΕ συνεχίστηκε διά της θεσμικής οδού:
 
Ο γ.γ. της Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπού-λια (ύστερα από  μια πρώτη άκαρπη προσπάθεια τα μεσά­νυχτα της Τρίτης) μεταφέροντας τη αντίθεση του ΚΚΕ στην «προ­κλητική απόφαση» της κυβέρ­νησης να κλείσει την ΕΡΤ, αλ­λά και την ανησυχία του και για τους άλλους δημόσιους οργανισμούς και πρώην ΔΕΚΟ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα). Ζήτησε επίσης ο ΠτΔ να ασκήσει «τη μέγιστη δυνατή πί­εση» για να ακυρωθεί η απόφαση. Επίσης το ίδιο πρωί επισκέφτηκε το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την ΠΝΠ.
 
Η Αλέκα Παπαρήγα, ως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βου­λής Β. Μεϊμαράκη ζήτησε τη διενέργεια άμεσης συζήτησης στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής, για την Πρά­ξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργη­ση ή συγχώνευση δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών με πρώτη εφαρμογή την ΕΡΤ.
 
Η Κ.Ο. του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση αναδρομικά της Πράξης Νομοθετι­κού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Στην αιτιολογική έκθεση της τροπο­λογίας αναφέρεται ότι με την ΠΝΠ δίνεται η δυ­νατότητα στους υπουργούς «να προωθούν με Υπουργικές Αποφάσεις, ερήμην της Βουλής, την κατάργηση ή συγχώ­νευση δημοσίων φορέων και ορ­γανισμών, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο» καθώς και πως εν προ­κειμένω «καταργείται η δημόσια επιχείρη­ση ΕΡΤ Α.Ε. και οι θυγατρικές της και πετά­γεται στον δρόμο το σύνολο των 2.900 και πλέον εργαζομένων της». Ταυτό­χρονα «ο λαός στερείται του δικαιώμα­τος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το μοναδικό δημόσιο μέσο επικοινω­νίας και όχι μόνον, που είναι η ΕΡΤ και αυτό παραδίνεται μονοπωλιακά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών – ιδι­οκτητών των ιδιωτικών ραδιο­τηλεοπτικών μέσων».
 
Εκτοσ των Τειχων
 
 
«Οι Θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας»
 
Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις της Αριστε­ρής Πλατφόρμας εν όψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα η Αριστερή Πλατφόρμα στο Θέατρο «Βασιλάκου», Προφ. Δανιήλ 3 & Πλαταιών, πλησίον του σταθμού μετρό «Κεραμεικός».
 
Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Αντώνης Νταβανέλλος, μέ­λος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συ­νέχεια θα μιλήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας και κοινοβουλευτικός εκπρό­σωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Από τη θεωρία στην πράξη»
 
Η πολιτική κίνηση «Η κοινωνία πρώτα» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η κοινωνική οικονομία, απάντηση στην κρίση: από τη θεωρία στην πράξη», σήμερα Πέμπτη 13  Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στον πολιτιστικό χώρο «Άρδην» (Ξενοφώντος 4).
 
Εισηγήσεις θα κάνουν οι: Γιάννης Βαρουφάκης, Αλέ­ξης Κράους, Πέτρος Λινάρδος – Ριλμόν, Λάμπρος Κατσώ­νης, και ο Πάρις Μουτσινάς. Θα συντονίσει η Αγγελική Σπανού.
 
«Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου»
 
Η ταινιοθήκη της Ρήξης θα προβάλει την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 9 το βράδυ την ταινία του Δημήτρη Κου-τσιαμπασάκου «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέ­τη της ταινίας.
 
«Η Μαρξιστική Θεωρία της Επαναστατικής Μετάβασης στο ΣοσιαλισμόΚομμουνισμό»
 
Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, θα πραγματο­ποιηθεί στον Πειραιά, στο «Passport» (Καραΐσκου 11, πλ. Κοραή), η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπατίκα «Η Μαρξιστική Θεωρία της Επαναστατικής Μετάβα­σης στο Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό».
 
Η παρουσίαση θα γίνει από τους: Άγγελο Χάγιο (περι­φερειακό σύμβουλο Αττικής), Αριάδνη Αλαβάνου (μετα­φράστρια), Γιώργο Κωνσταντακόπουλο (ψυχίατρο και εκ των επιμελητών του βιβλίου) και τον συνθέτη Διονύση Τσακνή. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:40