search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:54
MENU CLOSE

Βερολίνο: Διαμαρτυρία για την κρατική τηλεόραση

13.06.2013 06:44
Βερολίνο: Διαμαρτυρία για την κρατική τηλεόραση - Media

Περίπου 150 πολίτες του Βερολίνου, Έλληνες και μη,  διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη μπροστά στο ελληνικό Προξενείο με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Περίπου 150 πολίτες του Βερολίνου, Έλληνες και μη,  διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη μπροστά στο ελληνικό Προξενείο με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το κείμενο που διαβάστηκε ήταν το παρακάτω:
«Γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το κλείσιμο της ΕΡΤ
 
– Η ΕΡΤ δεν είναι απλώς δυο-τρία τηλεοπτικά κανάλια. Μεταξύ άλλων η ΕΡΤ είναι ένα πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών, μια (από τις λίγες στην Ελλάδα) συμφωνική ορχήστρα, ποικίλα μουσικά σύνολα, το αρχείο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ο μοναδικός πομπός που φτάνει σ' όλες τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και στο εξωτερικό και πολλά άλλα. Από την Τρίτη 11/6/2013 δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Σήμερα Τετάρτη 12/6/2013 η Κρατική Ορχήστρα ανακοίνωσε την ακύρωση της συναυλίας της 14ης Ιούνη, καθώς σ' αυτήν θα έπαιρνε μέρος η Χορωδία της ΕΡΤ, η οποία όμως πλέον δεν υφίσταται.
 
– Η ΕΡΤ αποτελεί μοναδικό παράγοντα Παιδείας και Πολιτισμού στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό πεδίο. Προσφέρει ένα αναντικατάστατο πολιτιστικό προϊόν.
 
– Η ΕΡΤ δεν είναι τα 100 καλοπληρωμένα στελέχη της. Αυτά ούτως ή άλλως δεν κινδυνεύουν – θα συνεχίσουν να αμοίβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό σε άλλες θέσεις. Η ΕΡΤ είναι χιλιάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, καλλιτέχνες κλπ. Μέσα σε μία νύχτα, εντελώς απροειδοποίητα, έμειναν άνεργοι περίπου 3.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
 
– Μέσα σε έναν χρόνο είναι η 19η φορά που η Κυβέρνηση εκδίδει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι π.ν.π. νομιμοποιούνται μόνο “σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης". Αυτήν την φορά η ΝΔ προχώρησε πραξικοπηματικά στην βίαιη επιβολή μιας απόφασης με την οποία δεν συμφώνησαν καν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι.
 
 
Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν μπορεί να περάσει. Αν δεν τους σταματήσουμε, αύριο θα κλείσει ο ΟΚΑΝΑ, τα ΔΗΠΕΘΕ, οι δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κι ό,τι άλλο θεωρεί η Κυβέρνηση "περιττό και απίστευτα δαπανηρό".
 
Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε μέχρι να αποσυρθεί η απόφαση. Μας αφορά όλους.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:53