search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις – Live το πρόγραμμα της ΕΡΤ

14.06.2013 06:58

Kατά του λουκέτου στην ΕΡΤ και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.   Πλήθος κόσμου παραμένει για τέταρτη μέρα έξω από το Ραδιομέγαρο."Αυτό που συμβαίνει στην ΕΡΤ μας έχει ξεπεράσει" δηλώνουν οι επικεφαλής της EBU.  Δείτε live το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Kατά του λουκέτου στην ΕΡΤ και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.   Πλήθος κόσμου παραμένει για τέταρτη μέρα έξω από το Ραδιομέγαρο."Αυτό που συμβαίνει στην ΕΡΤ μας έχει ξεπεράσει" δηλώνουν οι επικεφαλής της EBU. 

Η ΕΡΤ εκπέμπει διαδικτυακά, από τον 902 και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU, στη διεύθυνση http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html

Οι εργαζόμενοι παραμένουν στις επάλξεις και συνεχίζουν να μεταδίδουν πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, όσο το επιτρέπουν οι τεχνικές συνθήκες.

Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ εκπέμπει εδώ: http://www2.media.uoa.gr/radio/

20:20 «Οι ιδέες μας κοιτούν το αύριο, οι δικές του προσπαθούν να διασώσουν το χθες», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Ο κ. Σαμαράς ακολούθησε την ίδια σκληρή γραμμή υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ, υιοθετώντας υψηλούς τόνους.

Κατά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς παρέμεινε στην πρόταση που έχει καταθέσει στη βουλή για το νέο φορέα δημόσιας τηλεόρασης λέγοντας ότι θα μπορούσε να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.
 
Παράλληλα εκτίμησε ότι ο ειδικός εκκαθαριστής θα μπορούσε να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
 
Ταυτόχρονα ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να δείξουν την αντίστοιχη στάση ευθύνες ώστε να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας «και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας»

20:00 Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία στα μέσα ενημέρωσης που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Η απεργία συνεχίζεται κανονικά καθώς επαναπροκηρύσσεται από τις Ενώσεις.

19:07 «Δεν έκλεισαν τον σταθμό, επιχειρούν να κλείσουν τον σταθμό» σχολίασε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στην ΕΡΤ.
 
Ο κ. Γλέζος καυτηρίασε το γεγονός πως η κυβέρνηση κατέβασε το σήμα της ΕΡΤ παρασύροντας ταυτόχρονα το σήμα της τηλεόρασης της Βουλής.
 
«Την τελευταία χρονιά που ήταν στην κατοχή εδώ οι Γερμανοί επέπεσαν πάνω στον λαό με το χειρότερο τρόπο», σχολίασε μς νόημα ο κ. Γλέζος σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να επιβάλει καμία άποψη, αλλά σέβεται τις αποφάσεις των εργαζομένων.

19:05 «Δεν επιθυμώ να παρέμβω, αλλά σας διαβεβαιώ ότι ανάλογη απόφαση δεν θα ληφθεί στην Κύπρο» δήλωσε στη γαλλική Le Figaro, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ.

18:55 Το 65% διαφωνεί με το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης ενώ συμφωνεί το 27%, σύμφωνα με έρευνα της VPRC για το tvxs.gr, το πρώτο μέρος της οποίας θα παρουσιαστοεί απόψε στο πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
 
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 29% και η ΝΔ ακολουθεί με 2,5% διαφορά.

18:45 Πρόβες έως την τελευταία στιγμή για τη μεγάλη συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΤ – Ραδιομέγαρο Αγίας Παρασκευής, που θα ξεκινήσει στις 19:00, απόψε. Συμμετέχουν όλες οι Κρατικές Ορχήστρες και οι Χορωδίες.

18:40 Χωρίς καμιά εξήγηση – μέχρι στιγμής –  έγινε γνωστό πως επέστρεψε το σήμα της ΕΡΤ στη Θράκη και σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας
 
Σημειώνεται πως και οι τρεις περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ στη Θράκη, συνεχίζουν την εκπομπή του απεργιακού τους προγράμματος.

17:45 «Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στους εργαζόμενους στο Ραδιομέγαρο και το Σαββατοκύριακο, ο αγώνας μας είναι κοινός», αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Προειδοποιεί επίσης ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ «είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι οργανισμοί και υπηρεσίες που θα έχει σαν αποτέλεσμα ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα να απολυθούν».

17:30 Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΤ3 οι οποίοι δηλώνουν ότι αρνούνται να κλείσουν τις κάμερες και τα μικρόφωνα. 
 
''Η διακυβέρνηση της χώρας μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η απόλυτη υποταγή στις επιταγές της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, οι επιστρατεύσεις και οι χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η διάλυση της δημόσιας υγείας, οι χρυσές καταστροφικές «επενδύσεις», οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, η ασύστολη χρήση χημικών και ασφυξιογόνων και η αστυνομική βία σε βάρος διαδηλωτών και δημοσιογράφων και, τέλος, η απόπειρα φίμωσης της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν το πιο απαίσιο πρόσωπο της εξουσίας που θέλει τους πολίτες παθητικούς υπηκόους, συνένοχους στο έγκλημα εκποίησης της χώρας, χωρίς φωνή και ακηδεμόνευτη ενημέρωση" αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

16: 30 Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θεωρεί πως η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία. Πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας φέρεται να έχουν πει, πως κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει «το ταχύτερον δυνατόν».

16:10 Επιστολή προς τους προέδρους του ΕυρωπαΙκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έστειλαν σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας και Μπάμπης Αγγουράκης.
 
Οι δύο ευρωβουλευτές ζητούν να μάθουν «πως τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση;».

16:05 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε και η πρώην βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός Ελισάβετ Παπαζώη για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
 
Η κυρία Παπαζώη μιλά για κατάχρηση εξουσίας και παράνομη πράξη που πλήττει την ελευθερία της έκφρασης.

16:00 Τη Δευτέρα η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ.

15:57 «Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει τώρα. Οι μαύρες οθόνες και ο παραλογισμός πρέπει να σταματήσουν τώρα» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης  επαναλαμβάνοντας την άποψη του κόμματος ότι πρέπει να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μιλώντας στον real fm, o κ. Μανιάτης είπε σχετικά με το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να επιμείνει στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ ότι «όποιος τοποθετηθεί έτσι, μόνος του παίρνει και τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα στις οποίες μοιραία θα οδηγηθούν και οι άλλοι δύο εταίροι».

15:25 Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητάει να ξανανοίξει η ΕΡΤ, απέστειλε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτζ. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

15:10 Βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΕΡΤ στο Σύνταγμα.

Καλλιτέχνες για την ΕΡΤ:

15:00 Την αντίδρασή τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασαν σε ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Διοικητικών Δικαστών και Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 
«Το Κράτος δεν οργανώνεται ή εδραιώνεται με την κατά σύστημα έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Μόνο όταν το Σύνταγμα και  ο Νόμος είναι κυρίαρχα και υποτάσσονται σ’ αυτά και οι ίδιοι οι κυβερνήτες, τότε μόνο η πολιτεία ευημερεί», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

14:50 Εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποδοκίμασαν τον Χαρακόπουλο στα Τρίκαλα.

14:45 Συνάντηση Κουβέλη – Σταμάτη για την ΕΡΤ.

13:40 Συνεδριάζει αυτή την ώρα, στο κτίριο του Ραδιομεγάρου το διασωματειακό συμβούλιο των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων μετά την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Νωρίτερα, η συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε να ζητήσει από το διασωματειακό τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα ΜΜΕ.

13:30 Εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος και ανήρτησαν πανό που γράφει «Η ΕΡΤ δεν είναι για πούλημα».

13:20 Με “no comment” απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των απολύσεων στην ΕΡΤ.
 
«Έχουμε δει αυτές τις αναφορές. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή. Αναγνωρίζουμε ασφαλώς ότι είναι δύσκολες οικονομικές εποχές, και στηρίζουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες σε αυτή την οικονομική κρίση. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική και ευημερούσα στο μέλλον».
 
Σε επόμενη ερώτηση αν η απόλυση 2.500 ανθρώπων είναι μεταρρύθμιση, η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο να κάνει. «Σας ξαναλέω ότι είναι δύσκολες οικονομικές εποχές και στηρίζουμε την Ελλάδα στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει».

13:16 «Οι εκδότες στέλνουν στα δικαστήρια τα συνδικάτα και ετοιμάζουν πλιάτσικο για την ΕΡΤ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.
 
13:11 Η ΕΡΤ δεν είναι ένας κοινός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός: Είναι ιδρυτικό μέλος της EBU, η ΕΡΤ είναι σύντροφος, ήταν το πρώτο μας κανάλι, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) Ζαν Πολ Φιλιπό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με την γενική διευθύντρια του Οργανισμού Ίνγκριντ Ντελτάρ, το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της EBU Ζαν Πολ Φιλιπό θα συναντηθεί το απόγευμα με τον. Γ. Στουρνάρα και θα ζητήσει να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ.

Δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση που να έχει κόψει το σήμα δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, τόνισε η Ίνγκριντ Ντελτάρ, προσθέτοντας πως, ταυτόχρονα, «ο νέος φορέας ήταν ήδη έτοιμος – πρακτική που μας θύμισε έντονα την Ανατολική Γερμανία».

Αυτό που διακυβεύεται είναι η ελευθερία της έκφρασης, η έρευνα, τόνισε ο κ. Φιλιπό, υπογραμμίζοντας πως εκφράζουν την αλληλεγγύη όχι μόνο της EBU, αλλά κι εκατοντάδων ανθρώπων από όλες τις χώρες και την προσωπική υποστήριξη των διευθυντών των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης.
 
Όπως είπε ο κ. Φιλιπό, έχει οριστεί για το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, στον οποίο και θα παραδώσουν επιστολή υπογεγραμμένη εκτός από την EBU και από 51 διευθυντές ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών.
 
Πρόκειται για την πρώτη φορά που η EBU συναντάται με μέλη κάποιας κυβέρνησης.
 
Με την επιστολή ζητάμε, είπε ο κ. Φιλιπό, η ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της για κλείσιμο της ΕΡΤ, να αποκαταστήσει το σήμα, και προτείνουμε να τη βοηθήσουμε στο χτίσιμο του μέλλοντος του οργανισμού.
 
Δεν είμαστε μέρος μιας πολιτικής διένεξης, αλλά είμαστε εδώ να προστατεύσουμε ό,τι έχει δημιουργηθεί στο παρελθόν και ό,τι χτιστεί στο μέλλον, σημείωσε ο κ. Φιλιπό.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της EBU, άμεσος στόχος της Ένωσης είναι η επαναλειτουργία του σήματος και πιο μακροπρόθεσμος, «να έχουμε έναν δημόσιο φορέα στην Ελλάδα που θα είναι ανεξάρτητος, πλουραλιστικός, διαφανής, στέρεος οικονομικά».
 
Πιστεύουμε ότι μπορεί να χτιστεί το μέλλον που οραματιζόμαστε, σημείωσε ο κ. Φιλιπό, προσθέτοντας πως σαφώς χρειάζονται αλλαγές και ότι κανένας φορέας δεν είναι τέλειος: «Η ευθύνη μας είναι ένας ελεύθερος ραδιοτηλεοπτικός φορέας».
 
Αποστολή μας η υποστήριξη των μελών μας, είπε ο κ. Φιλιπό: «Πρωτοφανές το να κοπεί το σήμα για την κάμερα και το μικρόφωνο».
 
Δεν υπάρχει προηγούμενο, γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα, υπογράμμισε από την πλευρά της η Ίνγκριντ Ντελτάρ: «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μας έχει ξεπεράσει».
 
Η κα Ντελτάρ σημείωσε πως η EBU ήταν ενήμερη για τα θέματα που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση με την ΕΡΤ, όχι όμως για την απόφαση που πήρε.
 
Αναφερόμενη στα δικαιώματα εκπομπών και τις τρέχουσες υποχρεώσεις της ΕΡΤ, η κα Ντελτάρ ανέφερε ότι «η πρώτη μας σκέψη ήταν πως πρόκειται για μία πράξη βαθιά αντιεπαγγελματική».
 
Η ΕΡΤ ήταν και παραμένει μέλος της EBU, υπογράμμισε η γενική διευθύντρια της EBU.

12:53 Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για την ΕΡΤ, έδωσε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, μετά από την επιστολή που της έστειλε ο Γιάννης Στουρνάρας.

12:45 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί το απόγευμα με την EBU
 
12:44 Eπείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, στην οποία αναφέρει:
 
«Γνωρίζετε ότι τα τελευταία 24ωρα οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ δίνουν το δικό τους αγώνα, παραμένοντας στις επάλξεις της ενημέρωσης. Η ανθρώπινη κόπωση είναι εμφανής. Ο αγώνας όμως είναι συνεχής.
 
Παρακαλούμε τους συναδέλφους δημοσιογράφους που δίνουν καθημερινά το παρόν στους περιφερειακούς σταθμούς, να μετέχουν ενεργά και στο απεργιακό πρόγραμμα που μεταδίδουν οι Περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ.
 
Είναι απόδειξη της έμπρακτης συμπαράστασή μας, είναι η απάντηση σε όσους αμφισβητούν ότι ο κλάδος μας παραμένει ενωμένος.
 
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο απεργιακό πρόγραμμα παρακαλούνται να προσέλθουν στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΑ και να συμπαρασταθούν τους συναδέλφους  μας  και με αυτό τον τρόπο.» 

12:20 Φωτογραφία από επίσκεψη σχολείου στο Ραδιομέγαρο

12:13 «Στο λεξιλόγιο του ΚΚΕ δεν υπάρχουν οι λέξεις φόβος και συμβιβασμός», τόνισε η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή το κόψιμο του σήματος του 902, επειδή μετέδιδε το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Κύριε υπουργέ, με την ευκαιρία διαβιβάστε στον κύριο Πρωθυπουργό για τα e-mail που στέλνει στον 902 που στεγάζεται στον Περισσό, ότι στο δικό μας λεξιλόγιο, οι λέξεις φόβος και συμβιβασμός είναι άγνωστες», σημείωσε, αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή.

Η κ. Παπαρήγα αναφερόταν σε ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο προειδοποιούνται οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί ότι είναι παράνομη η αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ.

11:25 Μοτοπορεία οργανώνουν οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας το βράδυ της Παρασκευής για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η συγκέντρωσή τους έχει προγραμματιστεί για τις 21:30 στην Ερμού (Σύνταγμα).

11:00 Έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρόεδρος και η γενική διευθύντρια της EBU

10:30 Συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου στο Ραδιομέγαρο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

10:00 Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ παραχωρούν το μεσημέρι από το Ραδιομέγαρο, ο πρόεδρος της (EBU) Ζαν Πολ Φιλιπό και η γενική διευθύντρια του οργανισμού Ίνγκριντ Ντελτάρ, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης. Επίσης, στις 12:00 συνεδριάζουν τα συνδικάτα Τύπου για την περιφρούρηση της απεργίας στα ΜΜΕ.

09:45 Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των υπόλοιπων δημοσιογραφικών ενώσεων για συνέχιση της απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «η ανακοίνωση των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών δημοσιογράφων, είναι δείγμα του πανικού τους, τώρα που αμφισβητούνται τα προνόμια κάποιων εκλεκτών τους. Ένα είναι βέβαιο, ότι επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο Εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο “μαγαζί” τους, το οποίο δυστυχώς πληρώνει ο Ελληνικός Λαός».

Αξίζει να σημειωθεί πως τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα Μέσα, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά, αποφάσισαν οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, από την απεργία εξαιρούνται μόνο όσα ηλεκτρονικά μέσα μεταδίδουν αποκλειστικά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

09:30 Μεγάλη συναυλία για τη στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πραγματοποιείται στις 19.00 στο Ραδιομέγαρο από την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

09:00 Το γύρο του κόσμου κάνει και σήμερα η είδηση του κλεισίματος της ΕΡΤ, με τα διεθνή ΜΜΕ να μιλούν για απόφαση που προκαλεί τριγμούς στην ελληνική κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία.

Το χρονικό των χθεσινών εξελίξεων εδώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:11