search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:43
MENU CLOSE

Εκτενή αναφορά στην ΕΡΤ κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ

14.06.2013 05:58
Εκτενή αναφορά στην ΕΡΤ κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ - Media

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του «λουκέτου» στην ΕΡΤ, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για απόφαση που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία.

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του «λουκέτου» στην ΕΡΤ, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για απόφαση που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία.
 
Ανταποκριτές διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων βρίσκονται στην Αθήνα και μεταδίδουν τα τελευταία νέα, ενώ εικόνες από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής και τον κόσμο που βρίσκεται εκεί έχουν κάνει το γύρο του κόσμου..
 
Την είδηση αναμεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως Reuters, Bloomberg, Associated Press, BBC, France 24, αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, αλλά και τα social media.
 
Στο «ντόμινο» των εξελίξεων μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρεται ο παρουσιαστής του CNN. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο, το οποίο καλύπτει όλες τις εξελίξεις στη χώρα μας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, λόγω των τελευταίων εξελίξεων απειλείται η κυβερνητική συνοχή.


 
«Μαύρες οθόνες στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Le Monde. Η γαλλική ιστοσελίδα αναφέρεται στην μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Το ίδιο πράττει και το γερμανικό Spiegel, ρεπορτάζ του οποίου αναφέρει πως «Χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν την Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του κλεισίματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», ενώ γίνεται αναφορά και στη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους εκπέμπουν το σήμα της ΕΡΤ.


 
Με τον τίτλο «Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα λειτουργήσει και πάλι σε εβδομάδες η δημόσια τηλεόραση, ενώ οι διαμαρτυρίες διογκώνονται» το Reuters μεταδίδει τα τελευταία νέα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η απόφαση για το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση έχει οδηγήσει σε έντονες αντιδράσεις από τη μεριά των δημοσιογράφων και των απλών πολιτών, ενώ φιλοξενεί και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε στο πρακτορείο ότι η απόφαση είχε ληφθεί πριν από έξι εβδομάδες.


 
«Οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες μεταδίδονται παντού, εκτός από την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετικό του δημοσίευμά το Euronews, συμπληρώνοντας ότι πολύς κόσμος βρίσκεται έξω από το κτίριο της ΕΡΤ, προκειμένου να εκφράσει τον θυμό του για το «λουκέτο». Επίσης, διατυπώνει τον φόβο των συνδικάτων ότι μετά από αυτήν την ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης, θα δημιουργηθεί προηγούμενο και για άλλους δημόσιους οργανισμούς.
 
Στην 24ωρη γενική απεργία αναφέρεται και το δίκτυο Al Jazeera, το οποίο κάνει ιδιαίτερη μνεία στο ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισαν την απόφαση αυτή «απαράδεκτη». Αναφέρεται επίσης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
 

Στη χθεσινή γενική απεργία αναφέρεται και η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet, ενώ ενημερώνει και για το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
 
Την είδηση αναπαρήγαγαν και το αμερικανικό δίκτυο ABC News, το Foxnews, το Boston.com, το usnews.us, καθώς και πολλά ακόμα μικρότερα μέσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:42