search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:08
MENU CLOSE

Οι εξελίξεις για την ΕΡΤ- Δείτε live το πρόγραμμα

15.06.2013 06:30
Οι εξελίξεις για την ΕΡΤ- Δείτε live το πρόγραμμα - Media

Για πέμπτη συνεχή ημέρα, μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι μεταδίδουν το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ στον προαύλιο χώρο  πολίτες συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης. Δείτε live το πρόγραμμα της ΕΡΤ και της ΕΤ3.

Για πέμπτη συνεχή ημέρα, μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι μεταδίδουν το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ στον προαύλιο χώρο  πολίτες συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης. 

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορείτε να δείτε εδώ, όσο το επιτρέπουν οι τεχνικές συνθήκες.
 

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση το πρόγραμμα της ΕΤ3 από την Θεσσαλονίκη:

Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ εκπέμπει εδώ:   http://www2.media.uoa.gr/radio/

19:30 «Δεν επιδιώκουμε εκλογές, αλλά συνιστώ σε όποιον τυχόν παίζει με το σενάριο των εκλογών να μην προκαλέσει την αξιοπρέπεια και τα αντανακλαστικά της δημοκρατικής παράταξης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Real News.

Σε ερώτηση για την ΕΡΤ σημειώνει: «Οι πολίτες θέλουν πολιτική σταθερότητα, αλλαγές στο κράτος, πρωτίστως σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών και εγγυήσεων. 

18:30 Η  Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε για την ΕΡΤ: «Η Ελλάδα χρειάζεται γενναίες μεταρρυθμίσεις και ριζοσπαστικές αλλαγές. Αυτή είναι η σαφής εντολή που δόθηκε στην Κυβέρνηση μόλις πριν ένα χρόνο. Αυτή την εντολή εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός με την απόφαση για την εξυγίανση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και τη μετατροπή της σε ένα σύγχρονο, ανεξάρτητο, λειτουργικό φορέα ενημέρωσης».

17:10 Για 4η ημέρα παραμένουν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ηρακλείου οι εργαζόμενοι και εκπέμπουν ζωντανό πρόγραμμα, χωρίς διακοπή.

Από το απόγευμα, όπως αναφέρει το www.cretalive.gr, κτηνοτρόφοι από τον Σύλλογο των Ανωγείων βρίσκονται στην ΕΡΑ με τυριά, ελιές και παξιμάδια, τα οποία προσφέρουν στους εργαζόμενους, για να έχουν να… τρατάρουν τους πολλούς επισκέπτες. 
Ανάλογη «επίσκεψη» θα κάνουν και οι αρτοποιοί του Ηρακλείου ενώ και άλλοι φορείς και ιδιώτες έχουν εκφράσει την επιθυμία να κινηθούν αναλόγως.

16:20  «Ο πρωθυπουργός έκανε ένα γενναίο και σημαντικό βήμα συνάντησης με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους αναμένεται μια αντίστοιχη στάση ευθύνης», δήλωσε  ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

13:20 Νέο «ραντεβού» στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και της επαναφοράς του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δίνουν φορείς και σωματεία του Ηρακλείου, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ηρακλείου, όπου έτσι κι αλλιώς από την περασμένη Τετάρτη συρρέει κόσμος, σε ένδειξη συμπαράστασης. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 και το οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, το στηρίζουν όμως δεκάδες σωματεία.

11:00 Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζητά με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιάννης Γαρεδάκης και ο Γ. Γραμματέας Άκης Μυκονιάτης, αναφέρεται:

«Το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία του με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί ένα ζωτικό χώρο δημοκρατίας, πολιτισμού και ιστορικής μνήμης για τους απανταχού Έλληνες.

Οι παθογένειες και τα προβλήματα τα οποία έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία της ΕΡΤ τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους εμπειρογνώμονες και ερευνητές, πρέπει να επιλυθούν διαμέσου ενός γόνιμου διαλόγου που δεν θα στοχεύει στην διάλυση αλλά αντιθέτως στη συνεχή αναβάθμιση της.

Ειδικά κατά την τρέχουσα περίοδο όπου οι ισχυρές τάσεις συγκέντρωσης στο χώρο των ΜΜΕ υπονομεύουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη Ελευθερία του Τύπου η δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό πυλώνα δημοκρατίας, ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παιδείας και πολιτισμού.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ταυτόχρονα να θέσει σε δημόσιο διάλογο ένα σχέδιο εξορθολογισμού της λειτουργίας της που θα στοχεύει στην ιστορική της χειραφέτηση από το πελατειακό σύστημα και τον κρατικό παρεμβατισμό».

09:30 Το πρόγραμμα της ΕΡΤ για το Σαββατοκύριακο, είναι το παρακάτω:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/6/2013

6.00 μ.μ.

Συναυλία : Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ

Η συμφωνική μουσική με πινελιές από ιταλικές καντσονέτες, που θα παρουσίαζε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ στην προγραμματισμένη συναυλία της Ρόδου, που ακυρώθηκε πραξικοπηματικά.

7.00 μ.μ.

Συζήτηση: Η Δημοκρατία στο απόσπασμα

Ενώνουμε τις ιδέες μας για ένα κόσμο δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

9.30 μ.μ.

Συναυλία: Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ & Χορωδία ΕΡΤ

Όταν οι λαοί αντιστέκονται, οι Μεγάλοι Δημιουργοί εμπνέονται. Και τότε επέρχεται η Γέννεσις: Άξιον Εστί.

Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται, το Άξιον Εστί εμπνέει τους λαούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/6/2013

11.00 π.μ.

Δημιουργικό Παιχνίδι: Τα παιδία παίζει… στην ΕΡΤ!

Θεατρικό και βιωματικό παιχνίδι, εργαστήρια, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, παιχνίδια, χρώματα κι αρώματα στον κήπο της ΕΡΤ.

3.00 μ.μ

Λαϊκό Γλέντι: Συλλογικές κουζίνες και μουσικές της λαϊκής μας παράδοσης

Φέρνουμε το φαγητό μας, τα στρωσίδια μας και την καλή μας διάθεση και τρώμε, τραγουδάμε, χορεύουμε όλοι μαζί. Μοιραζόμαστε αγώνες, ψωμί κι αλάτι, σε ρυθμούς μαγευτικούς.

8.00 μ.μ.

Συναυλία: Λυρικοί καλλιτέχνες ερμηνεύουν άριες και οπερέτες

9.30 μ.μ.

Μεγάλη Συναυλία: Καλλιτέχνες τραγουδούν για τη δημόσια τηλεόραση

09:00 Οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουν αποφασισμένοι «να αγωνιστούν για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης». Αυτά αναφέρονται σε ψήψισμά τους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΕΣΗΕΑ, και τονίζουν πως «θα αντισταθούν σε κάθε επιχείρηση ''συναλλαγής'' που στοχεύει να ανοίξει η ΕΡΤ, με κυβερνητική σφραγίδα».

Δείτε όλο το χθεσινό χρονικό εδώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:07