search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 11:42
MENU CLOSE

Στο «κρανίο» τα πήρε ο Πούτιν!

06.09.2013 09:45
Στο «κρανίο» τα πήρε ο Πούτιν! - Media

«Φορτωμένος» εμφανίστηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν στη Σύνοδο των G20 με αφορμή την προσπάθεια των Αμερικανών να τον πείσουν πως έγινε χρήση χημικών στην πολύπαθη Συρία.

«Φορτωμένος» εμφανίστηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν στη Σύνοδο των G20 με αφορμή την προσπάθεια των Αμερικανών να τον πείσουν πως έγινε χρήση χημικών στην πολύπαθη Συρία. Από τα… νεύρα του δεν γλίτωσαν ούτε οι Βρετανοί με αποτέλεσμα ο Ντέιβιντ Κάμερον να αποχωρήσει απο τη Σύνοδο εμφανώς ταραγμένος.

Η αρχή έγινε όταν ο Πούτιν άκουσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι να λέει ότι η Ρωσία «κωλυσιεργεί επίτηδες» στο θέμα της Συρίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ρώσος πρόεδρος να τον χαρακτηρίσει «ψεύτη» που παραπλάνησε το Κογκρέσο για να πάρει το πράσινο φως για επέμβαση στη Συρία.

Και η Ρωσία δε σταμάτησε εκεί… Ίσως το πιο εξωφρενικό σχόλιο που ακούστηκε αφορούσε τη Βρετανία και ήταν το εξής: «Η Βρετανία είναι ένα μικρό νησί, για το οποίο δεν νοιάζεται κανείς, παρά μόνο οι ολιγάρχες που αγοράζουν την Τσέλσι!».

Η ατάκα φέρεται να ανήκει στον εκπρόσωπο του Πούτιν και έγινε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, δεν άργησε όμως να φτάσει στα αυτιά του Κάμερον…

Ο οργισμένος Κάμερον απάντησε αργότερα, ότι «η Βρετανία μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, αλλά έσωσε την Ευρώπη από τον φασισμό, κατάργησε τη δουλεία και εφηύρε ότι ήταν να εφευρεθεί».

Πάντως Ρώσοι αξιωματούχοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι έγιναν οι συγκεκριμένες δηλώσεις που αποδίδονται στον επίσημο εκπρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντιμίτρι Πεσκοβ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε αναλάβει να παρουσιάσει στοιχεία για τη χρήση του θανατηφόρου αερίου σαρίν λέγοντας πως βρέθηκε σε δείγμα από χώμα από το σημείο της επίθεσης στη Δαμασκό.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς ερευνητές στο Πόρτον Ντάουν, ενώ, όπως αναφέρει ο Guardian, τα δείγματα από ρούχα, αίμα και χώμα είναι διαφορετικά από τα δείγματα που ερευνήθηκαν στις ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 11:42