search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:49
MENU CLOSE

Κένυα: Υπό έλεγχο η κατάσταση λένε οι αρχές

23.09.2013 14:54
Κένυα: Υπό έλεγχο η κατάσταση λένε οι αρχές - Media

Σχεδόν όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, ενώ δύο από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν σήμερα στην έφοδο του στρατού στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας.

 
Σχεδόν όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, ενώ δύο από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν σήμερα στην συνεχιζόμενη έφοδο του στρατού στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας Τζόζεφ Όλε Λένκου, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των ομήρων στο εμπορικό κέντρο.
 
«Έχουμε πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ελέγχουμε όλους τους ορόφους (του εμπορικού κέντρου) οι τρομοκράτες δεν μπορούν να διαφύγουν. Έχουμε αποκλείσει πλήρως το κτίριο».

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι οι δράστες της επίθεσης προκάλεσαν την στήλη μαύρου καπνού που υψωνόταν πάνω από το Ουέστγκεϊτ, βάζοντας φωτιά σε στρώματα σε ένα σουπερμάρκετ για λόγους αντιπερισπασμού, και σημείωσε ότι η φωτιά θα σβηστεί σύντομα.

Ο υπουργός πρόσθεσε εξάλλου ότι δύο από τους «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν κατά την συνεχιζόμενη επιδρομή του στρατού στο εμπορικό κέντρο και διευκρίνισε ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης είναι άνδρες, αν και ορισμένοι είχαν μεταμφιεστεί σε γυναίκες, το οποίο εξηγεί πιθανώς τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι ορισμένοι από αυτούς που εξαπέλυσαν την επίθεση το Σάββατο ήταν γυναίκες. 

Η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας κατά των ισλαμιστών ενόπλων που έχουν οχυρωθεί για τρίτη ημέρα σήμερα στο Ουέστγκεϊτ «πλησιάζει στο τέλος της», πρόσθεσε εξάλλου ο ίδιος.

Οι επιτιθέμενοι προέρχονται από διάφορες χώρες, δήλωσε παράλληλα ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, χωρίς να αποκαλύψει τις χώρες αυτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:49