search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:53
MENU CLOSE

Χρυσή Αυγή: Το τέρας που κάποιοι δεν… έβλεπαν

27.09.2013 21:00
oldphotospod_2609_040_cmyk1380267245.jpg

Μια ολόκληρη δεκαετία εθελοτυφλούσαν. Κι όμως, η χρυσαυγίτικη σάλπιγγα του θανάτου ακουγόταν σ’ όλη τη χώρα

Πότε αποφάσισε η ελληνική πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με το «αυγό του φιδιού», που αργά και βασανιστικά εκκόλαπτε στον κόρφο της, την τελευταία δεκαετία;

Όταν οι νεοναζί παρέλαυναν στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων με τη «Γαλάζια Στρατιά» δημιουργώντας πρωτοφανή επεισόδια στον αγώνα της Ελλάδας με την Τουρκία στο γήπεδο «Καραϊσκάκης», για τα προκριματικά του Euro 2008;
Όταν τα τάγματα εφόδου με επικεφαλής τον Παναγιώταρο εφορμούσαν «πλάι – πλάι» με τα ΜΑΤ εναντίον των αντιεξουσιαστών στην οδό Σταδίου, τον Φεβρουάριο του 2008;

Όταν ο Ν. Μιχαλολιάκος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος χαιρετούσε ναζιστικά κατά τη διάρκεια σύσκεψης στον Δήμο Αθηναίων με τον Ηλία Κασιδιάρη να βιντεοσκοπεί τις αντιδράσεις των υπόλοιπων συμβούλων εκτελώντας «χρέη δημοσιογράφου της Χρυσής Αυγής»;

Μήπως όταν το τότε πρωτοπαλίκαρο του «φύρερ», ο Πλαπούτας, μαζί με άλλα μαυροφορεμένα παλικάρια τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα μπροστά στα μάτια του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, το 2011;
Ή έσπευσε να συλλάβει τον μόλις λίγων ημερών εκλεγμένο βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη όταν γρονθοκόπησε σε «ζωντανή σύνδεση» τη Λιάνα Κανέλλη;

Αυτά και αμέτρητα άλλα «ανδραγαθήματα» των μελών της Χρυσής Αυγής παρέμειναν ατιμώρητα. Και θα συνέχιζαν να παραμένουν αν τα «τάγματα θανάτου» της φασιστικής οργάνωσης δεν έβαφαν τα χέρια τους με αίμα. Έπρεπε πρώτα το μαχαίρι να τρυπήσει την καρδιά του Παύλου Φύσσα, ώστε ταυτόχρονα να «αγγίξει» την κεντρική αρτηρία των στελεχών της συγκυβέρνησης που έως τότε οραματίζονταν ακόμα και… πιθανή μετεκλογική συνεργασία με το «σοβαρό κομμάτι» της Χρυσής Αυγής!

Το παρ’ ολίγον μακελειό

Η «σάλπιγγα του θανάτου» είχε ηχήσει στα αυτιά των υπευθύνων ήδη από τη δολοφονική επίθεση των νεοναζί με ρόπαλα και μαδέρια και στειλιάρια, σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα.

Ένα προσχεδιασμένο έγκλημα που στόχο είχε να «κλείσει το στόμα» των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που ζητούσαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή μεροκάματα.

Αιτήματα που έρχονταν σε σύγκρουση με τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής, που δεν έκρυβε την επιδίωξή της για τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού με μισθούς πείνας στα ναυπηγεία.

«Βγήκε ο Κυριτσόπουλος, ως ο εκπρόσωπος του εθνικιστικού φορέα – σωματείου της Ζώνης, να πει ότι θα φτιάξουν σωματείο με δικά τους μικρά μεροκάματα και θα δεσμευτούν στους εφοπλιστές ότι δεν θα ξανακάνουν απεργία. Δουλεμπορικό γραφείο ετοιμάζουν, όπως αυτό που έχουν φτιάξει στην Εύβοια και διαφημίζουν στα σάιτ τους, με 18 ευρώ μεροκάματο. Όλα αυτά τα επιβεβαιώνουν στις συναντήσεις ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργολάβων της Ζώνης, ο Μεταξάς, οι δύο πρόεδροι εναλλάξ της Ένωσης των εργολάβων της Ζώνης, ο Αθανασόπουλος και ο Πυρινής, και ο άλλος μεγαλοεργολάβος εδώ της Ζώνης, ο οποίος έχει φιλοξενήσει τους χρυσαυγίτες στο εργοστάσιό του τελευταία, δύο – τρεις φορές, ο Δελής» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ένα από τα εννέα θύματα της δολοφονικής επίθεσης των χρυσαυγιτών!

«Παραλείψεις» της αστυνομίας

Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα έφερε στο φως και την αγαστή συνεργασία μελών της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου μουσικού, Γιώργος Μαραγκός, «το έγκλημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ήταν παρόντες στον προπηλακισμό του 34χρονου και της κοπέλας του από τους 30 “κομάντο” της Χρυσής Αυγής δεν παρέμεναν “απλοί θεατές”».

Απορίας άξιο είναι επίσης γιατί δεν κλήθηκε από την πρώτη στιγμή να καταθέσει ως βασικός αυτόπτης μάρτυρας η κοπέλα του Φύσσα, στα χέρια της οποίας ξεψύχησε ο 34χρονος.

Όπως αναπάντητο παραμένει το ερώτημα σχετικά με το με ποιου εντολή δεν αφαιρέθηκε από τον Ρουπακιά το κινητό του τηλέφωνο, με συνέπεια ο δράστης της δολοφονίας να το πάρει μαζί στο κρατητήριο στέλνοντας μηνύματα στη σύζυγό του, ώστε εκείνη να προλάβει να εξαφανίσει τα αποδεικτικά στοιχεία που συνέδεαν τον 45χρονο με τη Χρυσή Αυγή.

Ο τραμπούκος του Μπαρμπαρούση

Άγνωστη παραμένει η κατάληξη της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για τον αστυνομικό – συνοδό του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος, όπως είχε προκύψει από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε συμμετάσχει στα επεισόδια που είχε προκαλέσει ο βουλευτής μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι, τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ο 44χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και είχε αποσπαστεί στη φρουρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παραπέμφθηκε με το ερώτημα της απόταξης. Την περασμένη Τρίτη το βράδυ ο συγκεκριμένος επίορκος αστυνομικός συνελήφθη έπειτα από έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, όπου εντοπίστηκε ένα «μίνι – οπλοστάσιο», όπως κράνη, ασπίδες, τσεκούρια, στειλιάρια, αστυνομικά πηλήκια, καθώς και φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Δημοκράτης ταξίαρχος

Μέσα στη «μαυρίλα» που σκεπάζει την Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν και οι «φωτεινές εξαιρέσεις».

Σε δυσμένεια από τους ανωτέρους του έχει πέσει ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. στον Πειραιά, ο οποίος έχει γίνει «στενός κορσές» στα μέλη της Χρυσής Αυγής, αναλαμβάνοντας τις τελευταίες ημέρες να «ξεδοντιάσει» τους «πυρήνες» των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας και του Περάματος.

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ο συγκεκριμένος αξιωματικός πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Νίκαια, προχωρώντας στην προσαγωγή οκτώ ατόμων. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., για έξι από αυτούς εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις!

Αντίστοιχη έρευνα πραγματοποιήθηκε και στα γραφεία της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, αφού πρώτα οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων αναγκάστηκαν να αλλάξουν συχνότητα στους ασυρμάτους, προκειμένου η επιχείρηση να μην αποκαλυφθεί στα μέλη της φασιστικής οργάνωσης από ορισμένους «καλοθελητές».
Για τη δράση του ο συγκεκριμένος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έχει μπει στο στόχαστρο των νεοναζί και έχει πέσει σε δυσμένεια ορισμένων ανωτέρων του στο Σώμα, οι οποίοι… δεν συμφωνούν με τις πρωτοβουλίες του.

Εκείνος όμως παραμένει ακλόνητος τονίζοντας ότι: «Χρέος μου είναι η προάσπιση της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος (σ.σ.: άρθρο 120, παρ.4 ) όπου αναφέρεται: “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”».

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει και οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης, εν ενεργεία καταδρομείς των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν σε νυχτερινές ασκήσεις των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, μυώντας τους «νεοσύλλεκτους» στη χρήση όπλων και τον ανταρτοπόλεμο.
Παρακλάδι τέτοιων νεοφασιστικών «θυλάκων» αποτελούν οι διαβόητες ομάδες «πολιτοφυλακής», καθώς και κάποιοι σύλλογοι «Μονάδων Έφεδρων Καταδρομέων».

Μετά την από κοινού εντολή των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας για διεξαγωγή κατεπείγουσας διοικητής εξέτασης αναφορικά με την πιθανή σύνδεση ένστολων με τη νεοναζιστική οργάνωση, οι «Καταδρομείς» δεν δίστασαν να επιτεθούν εναντίον της έννομης πολιτείας απειλώντας ακόμα και το ίδιο το πολίτευμα, μιλώντας για δήθεν δημοκρατία!

«(…) Όσοι φοράνε το τιμημένο εθνόσημο, μπλούζες με τα διακριτικά επίλεκτων μονάδων του Ελληνικού Στρατού που έχουν υπηρετήσει και τιμήσει ή έχουν πατριωτικά τατουάζ και σύμβολα, είναι εγκληματίες και ύποπτοι, άρα πρέπει να κυνηγηθούν, να τιμωρηθούν αμέσως…

Αυτή είναι η περίφημη δήθεν δημοκρατίας μας που πρέπει να υπερασπίσουμε και να προστατεύσουμε, πώς όσοι αγαπάνε την πατρίδα τους, υπερασπίζονται τις αξίες και τα ιδανικά που τους παράδωσαν με θυσίες και αίμα οι προγονοί τους, πρέπει να ριχτούν στην πύρα και να εξαφανιστούν από προσώπου γης.

Κάντε ότι νομίζεται και ότι μπορείτε, ένα να ξέρετε, δεν θα καταφέρετε τίποτε, ούτε να τα παρατήσουμε, ούτε να μας τρομάξετε αλλά ούτε να μας νικήσετε.

Είμαστε Έλληνες, απόγονοι ένδοξοι προγόνων και ένα πράγμα ξέρουμε, να μαχόμαστε πάντα υπέρ πίστεως και πατρίδας εναντίων κάθε σκοτεινού και βρώμικου εχθρού που θέλει το κακό του έθνους μας και να βγαίνουμε πάντα νικητές… Ζήτω η αιώνια ΕΛΛΑΣ!» αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Στη Λευκάδα
 
Στη Λευκάδα είναι κοινό μυστικό ότι κάτι τρέχει με τους ένστολους. Και η εφημερίδα «Λευκαδίτικος Λόγος» κάνει αναφορά σε αυριανό της σχόλιο και το site mylefkada από τον Μάρτιο του 2012 έχει δημοσιεύσει την είδηση ότι τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου της Χρυσής Αυγής στο νησί συναντήθηκαν σε καφέ του Αγίου Μηνά… Είναι τυχαίο ότι στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα στο «Ποντίκι» και η οποία είναι αναρτημένη εδώ και ενάμιση χρόνο στο mylefkada διακρίνεται και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας (σ.σ.: τρίτος από δεξιά); Πάλι καλά που δεν φορούσε και τη στολή του… Ίσως γι’ αυτό δεν τον πήρε χαμπάρι κανένας από τους ανωτέρους του.
 
Πλάι – πλάι με τα ΜΑΤ
 
Η σχέση αστυνομικών με τη νεοναζιστική οργάνωση κρατά χρόνια. Η πρώτη αποκάλυψη έγινε στις 2 Φεβρουαρίου του 2008 κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών, στο κέντρο της Αθήνας. Στις φωτογραφίες – ντοκουμέντο που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Το Ποντίκι» φαίνεται ο νυν βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος να συνομιλεί με αστυνομικούς των ΜΑΤ και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, μπροστά από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Παλιά Βουλή.  Λίγο αργότερα χρυσαυγίτες και ΜΑΤ επιτέθηκαν με ρόπαλα και στειλιάρια εναντίον αντιεξουσιαστών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση.
 
Σε στενό κλοιό ένστολος, στενό συγγενικό πρόσωπο βουλευτή της Χ.Α.
 
Σε στενό κλοιό από τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται και στενό συγγενικό πρόσωπο προβεβλημένου βουλευτή της νεοναζιστικής Οργάνωσης, ο οποίος φέρεται να έχει ενεργό ρόλο στη «στρατολόγηση» νέων μελών μέσα από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Μάλιστα, σε βάρος του συγκεκριμένου υπαξιωματικού, ο οποίος υπηρετεί στο Σώμα Αλεξιπτωτιστών, εκκρεμεί δικογραφία για συμμετοχή σε σοβαρό επεισόδιο με αλλοδαπούς, σε χώρο εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Ο υπαξιωματικός συνελήφθη όταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απείλησε με όπλο δύο θαμώνες του καταστήματος, αλβανικής καταγωγής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:53