search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:52
MENU CLOSE

ΥΠΕΣ: Στον εισαγγελέα οι δήμαρχοι που στηρίζουν τη μονιμοποίηση συμβασιούχων

03.01.2014 16:09
ΥΠΕΣ: Στον εισαγγελέα οι δήμαρχοι που στηρίζουν τη μονιμοποίηση συμβασιούχων - Media

Στον εισαγγελέα για διερεύνηση διάπραξης ποινικού αδικήματος προειδοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών ότι θα παραπέμπονται δημοτικές αρχές που στηρίζουν η δεν εναντιώνονται σε δικαστικά αιτήματα συμβασιούχων εργαζομένων για μονιμοποίησή τους.


Στον εισαγγελέα για διερεύνηση διάπραξης ποινικού αδικήματος προειδοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών ότι θα παραπέμπονται δημοτικές αρχές που στηρίζουν δικαστικά αιτήματα συμβασιούχων εργαζομένων για μονιμοποίησή τους.

Μάλιστα η ίδια διαδικασία θα κινείται ακόμα και αν οι δήμοι δεν στηρίζουν τους εργαζόμενους, αλλά και δεν εξαντλούν όλες τις ένδικες δυνατότητες ώστε να μην μονιμοποιηθούν.

Στη σχετική εγκύκλιο – τελεσίγραφο, που εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος κάνουν λόγο για πειθαρχικές ευθύνες αιρετών και ενδεχόμενη παραπομπή στον εισαγγελέα για διερεύνηση διάπραξης ποινικού αδικήματος στις περιπτώσεις που αποδέχονται τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ή μίσθωσης έργου, σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνους μετά από αποφάσεις δικαστηρίων.

Μάλιστα, στην εγκύκλιο γίνονται παρατηρήσεις προς τις δημοτικές αρχές γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις «αποδέχονται τα αιτήματα των αγωγών, συνομολογούν ότι με τις συμβάσεις αυτές καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους και δεν ασκούν τα προβλεπόμενα τακτικά και έκτακτα ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων αυτών, ως οφείλουν για την προάσπιση των συμφερόντων τους.

Αποτέλεσμα των πρακτικών αυτών είναι η κατάταξη συμβασιούχων σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των φορέων αυτών, καταστρατηγώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο σύστημα προσλήψεων του ν.2190/94, όπως ισχύει και για τους φορείς αυτούς και επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς τους με μη προγραμματισμένες δαπάνες».

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει πως οι κατατάξεις αυτές συνυπολογίζονται στην τήρηση της αναλογίας 1/5 (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις προσωπικού) στο Δημόσιο και ως εκ τούτου στερούνται οι φορείς τη δυνατότητα πρόσληψης μονίμου προσωπικού από τους διαθέσιμους επιτυχόντες σε διαδικασίες πρόσληψης από το ΑΣΕΠ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:49