21/08/2019 09:16:37
14.1.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Σκηνές από τα επόμενα

Σκηνές από τα επόμενα - Media

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της χρονιάς που πέρασε, ο βραβευμένος στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς υπογράφει τη μαύρη κωμωδία του Γκρέγκορι Μπερκ «Gagarin Way» που ανεβαίνει στις 17 Ιανουαρίου στο θέατρο Βασιλάκου.

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πραγματεύεται με χιούμορ το θέμα μιας επανάστασης που δεν έρχεται ποτέ. Πρωταγωνιστές του είναι δύο εργάτες, που αποφασίζουν να οργανώσουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Όπως λέει ο σκηνοθέτης: «Το “Gagarin Way” είναι μια εικόνα από το παρόν και, κυρίως, από το μέλλον μας.

Μας λέει το πώς έχουν τα πράγματα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του καπιταλισμού των πολυεθνικών και το πώς οι απλοί άνθρωποι, που δεν είναι παρά απλές στατιστικές στα χαρτιά των τεχνοκρατών, όχι απλώς σαρώνονται από τούτες τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες αλλά μεταλλάσσονται και τρώνε ο ένας τον άλλον».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.