search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:43
MENU CLOSE

Στης φυλακής τα σίδερα ο παλιός Ρουμάνος ποδοσφαιριστής Γκεόργκε Ποπέσκου

05.03.2014 05:25
Στης φυλακής τα σίδερα ο παλιός Ρουμάνος ποδοσφαιριστής Γκεόργκε Ποπέσκου - Media

Ποινή φυλάκισης θα εκτίσει μία από τις εμβληματικές μορφές του ρουμανικού ποδοσφαίρου, ο Γκεόργκε Ποπέσκου, που καταδικάστηκε με ποινή άνευ εξαγοράς από τη ρουμανική δικαιοσύνη

Ποινή φυλάκισης θα εκτίσει μία από τις εμβληματικές μορφές του ρουμανικού ποδοσφαίρου, ο Γκεόργκε Ποπέσκου, που καταδικάστηκε με ποινή άνευ εξαγοράς από τη ρουμανική δικαιοσύνη, μαζί με άλλα επτά διοικητικά στελέχη συλλόγων της χώρας και μάνατζερ ποδοσφαιριστών, για τις υποθέσεις απόκρυψης εσόδων σε μεταγραφές παικτών το διάστημα 1999-2005.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κατηγορήθηκε, μαζί με τους υπόλοιπους, ότι απέκρυψε μέρος των κερδών από τις μεταγραφές 12 παικτών της χώρας σε συλλόγους του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο και οι σύλλογοι. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, σημαντικό μέρος αυτών των κεφαλαίων τοποθετήθηκαν σε λογαριασμούς στις Παρθένες Νήσους και στην Ολλανδία και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για προσωπικούς σκοπούς.

Ο Ποπέσκου, ο οποίος κατάκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα το 1997, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, ενός μηνός και 10 ημερών. Ο πρώην πρόεδρος της Ντιναμό Βουκουρεστίου, Κριστιάν Μπορτσέα, σε 6 χρόνια και 4 μήνες και ο πρώην πρόεδρος της Ραπίντ Βουκουρεστίου, Γκεόργκε Κόπος, σε 3 χρόνια και 8 μήνες.

Δύο από τους μάνατζερ των παικτών, οι αδελφοί Ιοάν και Βίκτορ Μπεκάλι καταδικάστηκαν σε 6 χρόνια και 4 μήνες ο πρώτος και σε 4 χρόνια και 8 μήνες ο δεύτερος. Οι κυριότερες μεταγραφές παικτών που απασχόλησαν τη δικαιοσύνη ήταν των διεθνών Νικολάε Μιτέα από την Ντιναμό Βουκουρεστίου στον Άγιαξ, του Κοσμίν Κόντρα από την Ντιναμό στην Αλαβές και του Ιονέλ Γκανέα από την Γκλόρια Μπίστριτσα στη Στουτγκάρδη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι παράνομες αυτές πράξεις προκάλεσαν απώλεια εσόδων περίπου 1.100.000 ευρώ στη ρουμανική εφορία, 7.2 εκ. ευρώ σε τέσσερις ρουμανικούς συλλόγους και 430.000 ευρώ στη Ρουμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Η δίκη έγινε σε δεύτερο βαθμό, καθώς πρωτόδικα (η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το 2008) οι περισσότεροι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:41