search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:52
MENU CLOSE

Το Twitter λειτουργεί εκ νέου στην Τουρκία

26.03.2014 10:21
Το Twitter λειτουργεί εκ νέου στην Τουρκία - Media

Η τουρκική Δικαιοσύνη αποφάσισε την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Η τουρκική Δικαιοσύνη αποφάσισε την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Από την πρώτη στιγμή που ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι κατεβάζει τους διακόπτες στο Twitter οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης – μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ – βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους να «τιτιβίζουν» τα μηνύματα τους.
 
Ο Γκιουλ, μάλιστα, είχε πρόσφατα αναφέρει ότι «θα επιλυθεί σύντομα η πικρή διαμάχη» με το κοινωνικό δίκτυο, λέγοντας πως είναι νομικά αδύνατη η απαγόρευσή του.
 
Figaro: Για τον Ερντογάν το διαδίκτυο αποτελεί αφόρητο εργαλείο πολιτικής αμφισβήτησης.
 
Σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Figaro αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το μπλοκάρισμα του Twitter αποδείχθηκε φιάσκο. Και το γεγονός αυτό δείχνει την απομόνωση του Τούρκου πρωθυπουργού. Μέχρι πού θα φτάσει άραγε για να παραμείνει στην εξουσία; Το βέβαιο είναι ότι η Τουρκία δεν αποτελεί πλέον – αν αποτελούσε ποτέ – ένα κράτος δικαίου», σημειώνοντας παράλληλα ότι «η επίθεση του Ερντογάν εναντίον του Twitter είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν και τα τελευταία αποθέματα αξιοπιστίας που έμεναν για αυτόν στη διεθνή σκηνή».
 
Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι «για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κυβερνά με την αρχή “όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου”, το Διαδίκτυο είναι έτσι ένα αφόρητο εργαλείο πολιτικής αμφισβήτησης».
 
Σε άλλο σημείο του άρθρου τονίζεται ακόμη ότι «από την εξέγερση του περασμένου καλοκαιριού, όταν χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν την αυταρχική εκτροπή της κυβέρνησής τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμεύουν για την οργάνωση της αντιπολίτευσης. Ο κυβερνοχώρος έχει πάρει τη θέση του δημόσιου χώρου, ο οποίος ελέγχεται ασφυκτικά από τις αρχές».
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:52