16/02/2020 05:15:00

Η συγνώμη του Πάπα για τους ιερείς που κακοποίησαν παιδιά

Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Media

Συγνώμη ζήτησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος εξ ονόματος της Καθολικής Εκκλησίας διότι ιερείς κακοποίησαν σεξουαλικά ανηλίκους.
 
«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να αναλάβω προσωπικά (σ.σ. την ευθύνη για) όλο το κακό που διέπραξαν ορισμένοι ιερείς, ένας μικρός αριθμός σε σχέση με το σύνολο των ιερέων, και να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για την ζημιά που προκάλεσαν με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας υποδεχόμενος στο Βατικανό μέλη της οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, Διεθνές Καθολικό Γραφείο για τα Παιδιά (BICE), σύμφωνα με τον Ραδιοσταθμό του Βατικανού.
 
Χθες ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε σε διάσκεψη του Βατικανού παρουσία εργαζομένων της εκκλησίας, εκπροσώπων φιλανθρωπικών οργανώσεων και αρχηγών της αστυνομίας από 20 κράτη, στην οποία υπήρξε από όλες τις πλευρές δέσμευση για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των φορέων ώστε να «φωτιστεί» το πρόβλημα στο σύνολό του.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.