search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:54
MENU CLOSE

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως

19.04.2014 17:38
Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως  - Media

Προσγειώθηκε λίγο πριν τις 20.30 στην Αθήνα το αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, το οποίο θα μεταφερθεί σε όλη τη χώρα, μεταφέροντας το μήνυμα της Ανάστασης.

Προσγειώθηκε λίγο πριν τις 20.30 στην Αθήνα το αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, το οποίο θα μεταφερθεί σε όλη τη χώρα, μεταφέροντας το μήνυμα της Ανάστασης.

Αρχικά η άφιξη ήταν προγραμματισμένη για τις 18:30, αλλά το αεροσκάφος τελικά απογειώθηκε στις 18:10 από το Ισραήλ.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός έγινε με τιμές αρχηγού κράτους και το μετέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Δύο αεροσκάφη θα αναχωρήσουν προς περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, μεταφέροντας το Άγιο Φως σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση τις 22:30.
 
Παράλληλα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά και σε άλλους προορισμούς- Ηράκλειο, Χίο, Σαντορίνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη- μετατίθεται αργότερα, κατά μία περίπου ώρα, η αναχώρηση σε προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις.

Στο μεταξύ, χιλιάδες πιστοί παρέστησαν και φέτος στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα.

Η τελετή ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 14:45 όταν ο Πατριάρχης βγήκε με το Άγιο Φως στα 33 κεριά που κρατούσε σε κάθε ένα από τα δύο του χέρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:53