31/03/2020 19:43:56

«Τα κακά είναι πίσω μας, αλλά δεν χρειάζεται ανεμελιά» λέει ο Προβόπουλος

«Τα κακά είναι πίσω μας, αλλά δεν χρειάζεται ανεμελιά» λέει ο Προβόπουλος - Media

«Τα κακά είναι πίσω μας, δεν χρειάζεται όμως εφησυχασμός γιατί η ανεμελιά είναι ο χειρότερος εχθρός μας» δήλωσε ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, παραδίδοντας στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την ετήσια έκθεση για τη νομισματική πολιτική 2013- 2014.
 
Ο Γιώργος Προβόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις, ούτε και τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι θα θέσει θέμα παραμονής του νέου διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην με βάζετε να σχολιάσω απόψεις των πολιτικών μέσα στον ναό της Δημοκρατίας». «Δεν σχολιάζω» απάντησε, όταν ρωτήθηκε αν η σημερινή πολιτική ηγεσία έχει διδαχθεί από τα λάθη τής προηγούμενης περιόδου.
 
Ο Γιώργος Προβόπουλος διευκρίνισε πάντως ότι με τη χθεσινή δήλωσή του «άλλοι θα χάσουν τον ύπνο τους» δεν εννοούσε ότι είναι ίδια τα προβλήματα με το παρελθόν. «Τα κακά είναι πίσω μας, αλλά δεν χρειάζεται ανεμελιά. Όσα είπα χθες, ήταν για όλη την εξαετή δύσκολη περίοδο που πέρασε η χώρα. Εύχομαι να μην ξαναπαρουσιαστεί τέτοια περίοδος για τη χώρα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Έπραξα απόλυτα το καθήκον μου. Η χώρα πέρασε δύσκολη περίοδο. Έχουμε βγει από τη δύσκολη κατάσταση, αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, γιατί η χαλάρωση και ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος εχθρός μας».
 
«Όπως και εσείς είπατε, κάποιες από τις συμβουλές σας δεν εισακούστηκαν» σχολίασε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.