23/09/2020 12:30:53

Ζεύγος Κλίντον: Η μασίνα που «κόβει» χρήμα…!

Ζεύγος Κλίντον: Η μασίνα που «κόβει» χρήμα…!   - Media

… Ή αλλιώς όλα τα λεφτά στους Κλίντον! Το αστρονομικό ποσό των τριών δις. δολαρίων έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μέσα σε δυο δεκαετίες ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον μέσω δωρεών, ομιλιών επ’ αμοιβή και ένα δίκτυο από οργανώσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal».
 
Το τεράστιο «απόθεμα» χρήματος που έχουν στην… άκρη οι Κλίντον αποτελεί και έναν από τους λόγους που η Χίλαρι έχει το προβάδισμα για τις εκλογές του 2016, ειδικά μάλιστα αν καταφέρει να μαζέψει τις δωρεές που αναμένεται από τον τομέα της βιομηχανίας.
 
Την ίδια στιγμή, οι Ρεπουμπλικάνοι, αν και έχουν και αυτοί τον… «τρόπο» τους στις πηγές χρηματοδότησης, ήδη εκφράζουν ανησυχίες, καθώς το κόστος για την επόμενη προεκλογική αναμέτρηση αναμένεται να ξεπεράσει τα δυο δις. δολάρια που έφτασε το 2012.
 
Όλα αυτά τα χρόνια και τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις (προεδρικές εκστρατείες Μπιλ Κλίντον, καμπάνια για τη Γερουσία της Χίλαρι, προεδρική καμπάνια της Χίλαρι) το ζεύγος Κλίντον συγκέντρωσαν μεταξύ 2 και 3 δισ. δολαρίων με το μεγάλο ποσοστό να προέρχεται από δωρεές από εταιρείες και τη βιομηχανία. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην περίπτωση των Κλίντον το 75% των δωρεών προέρχεται από τη βιομηχανία.
 
Συγκριτικά, ο πατέρας Μπους και ο υιός Μπους συγκέντρωσαν 2,9 δισ. δολάρια για τις δικές τους προεκλογικές καμπάνιες ενώ ο σημερινός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε λιγότερο από τα μισά χρήματα που χρειάστηκε για τις καμπάνιες του από παρόμοιες πηγές.
 
Πηγή: capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.