search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:19
MENU CLOSE

«Βασιλιάς» του Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς

07.07.2014 05:39
«Βασιλιάς» του Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς - Media

Το δεύτερο τρόπαιο του φημισμένου τουρνουά Γουίμπλεντον στην καριέρα του κατέκτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος στο μεγάλο τελικό του τουρνουά επιβλήθηκε του Ρότζερ Φέντερερ με 3-2 σετ.

Το δεύτερο τρόπαιο του φημισμένου τουρνουά Γουίμπλεντον στην καριέρα του κατέκτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος στο μεγάλο τελικό του τουρνουά επιβλήθηκε του Ρότζερ Φέντερερ με 3-2 σετ.
 
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός στην εξέλιξή του και κράτησε σε αγωνία τους θεατές που τον παρακολούθησαν για περισσότερες από 4 ώρες. Ο Ελβετός, που πήρε το πρώτο σετ με 7-6, βρέθηκε πίσω με 2-1 και στο τέταρτο είδε τον Τζόκοβιτς να φτάνει μία ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου, όταν προηγήθηκε με 4-2 και 5-3.
 
Το Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη είχε το σερβίς, αλλά ο «βασιλιάς» έδειξε γιατί θεωρείται ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών. Έκανε το μπρέικ και στη συνέχεια πήρε άλλα τρία games στη σειρά, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 7-5 και να ισοφαρίσει σε 2-2, έχοντας στο πλευρό του τη συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του τένις που κατέκλυσαν το κεντρικό κορτ.
 
Η συνέχεια στο σετ που έκρινε τον τίτλο ήταν εξίσου συναρπαστική. Οι δύο τενίστες βάδιζαν «χέρι-χέρι» μέχρι το 4-4, αλλά εκεί με δύο συνεχόμενα games ο Τζόκοβιτς έκανε το 6-4 και πανηγύρισε δικαιολογημένα την κατάκτηση του Γουίμπλεντον.
 
Ο Φέντερερ ηττήθηκε για δεύτερη φορά στην 9η παρουσία του στον καταληκτικό αγώνα του κορυφαίου grand slam (η πρώτη ήταν το 2008 από το Ράφα Ναδάλ), ενώ έχασε την ευκαιρία να φτάσει στον 18ο τίτλο της καριέρας του σε διοργάνωση grand slam.
 
Για τους δύο φιναλίστ ο σημερινός αγώνας ήταν ο 35ος μεταξύ τους, με τον Φέντερερ να μετράει 18 νίκες έναντι 17 του Τζόκοβιτς. Επίσης ο νικητής πέτυχε την 2η νίκη επί του Ελβετού μέσα στο 2014, επί συνόλου τεσσάρων αναμετρήσεων που είχαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50