search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:44
MENU CLOSE

Οι σφίγγες θα αποκατασταθούν – Σε δύο βδομάδες τα συμπεράσματα

21.08.2014 08:38
Τασούλας: «Ενισχύεται η εκδοχή ότι ο τάφος δεν έχει συληθεί» (Video) - Media

Ο υπουργός Πολιτισμούς Κ. Τασούλας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι βρέθηκαν τμήματα των κομματιών των φτερών που λείπουν από το σώμα των σφιγγών και προκύπτει, όπως σημείωσε, ότι επιτρέπεται η πλήρης αποκατάστασή τους. Είπε, επίσης, ότι οι ανασκαφικές εργασίες προχωρούν κανονικά και ενδεχομένως χρειαστούν δύο ή και περισσότερες εβδομάδες πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων,

Την ανάγκη να αξιοποιηθεί περισσότερο ο ελληνικός πολιτισμός ώστε η χώρα να κερδίσει ξανά και μέσω αυτού τη θέση που της αξίζει, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφερόμενος στις εξελίξεις με την ανασκαφή στην Αρχαία Αμφίπολη.

«Νομίζω ότι με αφορμή αυτή την εξέλιξη και την έκρηξη ενδιαφέροντος -και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- για το μνημείο αυτό το μοναδικό, αξίζει να σκεφτούμε πάλι το θέμα της ανάδειξης του πολιτισμού μας, το θέμα της περηφάνειας που μας προκαλεί ο πολιτισμός μας και το θέμα της προστασίας του σε συνδυασμό με την αξιοποίησή του, περισσότερο από ο,τι μέχρι σήμερα, ώστε η Ελλάδα να ξανακερδίσει μέσω και του πολιτισμού της τη θέση που της αξίζει» σημείωσε ο υπουργός.

Ο Κ. Τασούλας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι βρέθηκαν τμήματα των κομματιών των φτερών που λείπουν από το σώμα των σφιγγών και προκύπτει, όπως σημείωσε, ότι επιτρέπεται η πλήρης αποκατάστασή τους. Είπε, επίσης, ότι οι ανασκαφικές εργασίες προχωρούν κανονικά και ενδεχομένως χρειαστούν δύο ή και περισσότερες εβδομάδες πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων, καθώς, όπως επισήμανε, στην αρχαιολογία μετρούν μόνο τα γεγονότα και όχι οι εικασίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:43