search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:27
MENU CLOSE

Καταγγελία για εκπομπές του Καναλιού της Βουλής

22.11.2014 22:00
oldphotosvouli1416566410.jpg

Επιστολή στον γενικό γραμματέα της Βουλής Θανάση Παπαϊωάννου απέστειλε ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος καταγγέλλοντας παραβίαση της ιστορικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας από τον έγκριτο δημοσιογράφο Γιάννη Τζαννετάκο.

Επιστολή στον γενικό γραμματέα της Βουλής Θανάση Παπαϊωάννου απέστειλε ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος καταγγέλλοντας παραβίαση της ιστορικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας από τον έγκριτο δημοσιογράφο Γιάννη Τζαννετάκο.

Στην επιστολή, η οποία έπεσε στα χέρια του «Ποντικιού», ο Θεοδοσόπουλος αναφέρεται σε συγκεκριμένες εκπομπές που μεταδόθηκαν από το Κανάλι της Βουλής, «στις οποίες έχουν ενσωματωθεί παράνομα, δηλαδή χωρίς την άδειά μου, πλείστες όσες ενότητες και σκηνές προερχόμενες κυρίως από την κινηματογραφική μου ταινία “Η Δίκη της Χούντας” και δευτερευόντως από την οπτικοακουστική μου συλλογή».

«Οι εν λόγω εκπομπές είναι οι ακόλουθες: 1. “Γεώργιος Παπανδρέου των Ανενδότων και της Δημοκρατίας” και 2. “Ευάγγελος Αβέρωφ – Τοσίτσας, τολμηρός στα δύσκολα”. Οι εκπομπές αυτές παρήχθησαν από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στα πλαίσια της τηλεοπτικής σειράς “Οι κοινοβουλευτικοί διαμορφωτές της Σύγχρονης Ελλάδας”» τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Και συνεχίζει: «Τη δημοσιογραφική και γενικότερη επιμέλεια αυτής της σειράς έχει ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Τζαννετάκος, ο οποίος δυστυχώς δεν σεβάστηκε ούτε τον περί πνευματικής ιδιοκτησίας νόμο, αλλά ούτε και την ιστορική και δημοσιογραφική δεοντολογία, αφού, αναφερόμενος στα της πράγματι πάνδημης κηδείας του Γεώργιου Παπανδρέου (Νοέμβριος του 1968) επέτρεψε την ενσωμάτωση στην πρώτη των ως άνω επίμαχων εκπομπών πλάνα από την επίσης πάνδημη κηδεία του Σωτήρη Πέτρουλα (Ιούλιος 1965)».

Ο Θ. Θεοδοσόπουλος καλεί τον γενικό γραμματέα της Βουλής να πράξει τα δέοντα και να αποκαταστήσει την πνευματική ιδιοκτησία των πλάνων που χρησιμοποιήθηκαν στις εκπομπές που μεταδόθηκαν από το Κανάλι της Βουλής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20