search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34
MENU CLOSE

«Μαγικά» κάτω στον Πειραιά

26.12.2014 22:00
oldphotospod_2412_027_cmyk1419357082.jpg

Συνεχίζει τα «μαγικά» της η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, σε μία ύστατη προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να βοηθήσει πολλούς και διάφορους φίλους της με εξυπηρετήσεις.

Συνεχίζει τα «μαγικά» της η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, σε μία ύστατη προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να βοηθήσει πολλούς και διάφορους φίλους της με εξυπηρετήσεις.
 
Το Σάββατο υπερψηφίστηκαν δεκάδες τροπολογίες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και κάποια τερατουργήματα (όπως η τροπολογία για τα δάση, που βαπτίζονται βοσκοτόπια).
 
Αξίζει όμως να ρίξουμε μία ματιά σε ακόμη δύο ρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση. Όπως είναι γνωστό, υπερψηφίστηκε η τροπολογία με την οποία επικυρώνεται το ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και τη ΣΕΠ Α.Ε. (την ελληνική θυγατρική της κινεζικής εταιρείας COSCO) για τη δεύτερη και τρίτη προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Πειραιά.
 
Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Από την πλευρά του, προτού αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε στην τροπολογία, όπως επίσης το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ, με τα τρία κόμματα να επισημαίνουν το αυτονόητο: ο διακανονισμός είναι ιδιαίτερα θετικός υπέρ των Κινέζων.
 
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την Παρασκευή την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργο Γεωργακόπουλο να δηλώνει στο «Ποντίκι» ότι «δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να ξεπουλήσει το Λιμάνι».
 
«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υπακούει στα κελεύσματα -απαιτήσεις της COSCO και εν μέσω συνεδριάσεων της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανές βουλευτικές εκλογές προσπαθεί άρον – άρον να “κλείσει” τις υποχρεώσεις της προς την COSCO. Η κυβέρνηση αυτή δεν διστάζει να αγνοεί προκλητικά ακόμα και τον ελάχιστο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να ανασταλεί επ’ αόριστον το εγγυημένο αντάλλαγμα».
 
«Μεταφέρουν το επιχειρησιακό ρίσκο στον ΟΛΠ και το ελληνικό Δημόσιο και χαρίζουν το λιμάνι στην COSCO. Ταυτόχρονα προωθούν την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ μετατρέποντας την COSCO σε ενοικιαστή και ιδιοκτήτη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 
Αξίζει να τονίσουμε πως η ΟΜΥΛΕ, χρησιμοποιώντας τα ένδικα μέσα, προσέφυγε στο ΣτΕ για την πώληση του 67% και κατέθεσε αγωγή ακύρωσης της απόφασης του Δ.Σ. του ΟΛΠ για την παραχώρηση της Προβλήτας ΙΙΙ και την αναστολή του εγγυημένου τιμήματος, κατά παράβαση των όρων του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34