search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:15
MENU CLOSE

«Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουν Ελλάδα και Ευρώπη», λένε 120 Ιταλοί διανοούμενοι

08.01.2015 11:22
«Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουν Ελλάδα και Ευρώπη», λένε 120 Ιταλοί διανοούμενοι - Media

Κάλεσμα υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, υπογράφουν πάνω από 120 Ιταλοί, αριστεροί και κεντροαριστεροί πολιτικοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

 
Κάλεσμα υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, υπογράφουν πάνω από 120 Ιταλοί, αριστεροί και κεντροαριστεροί πολιτικοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και συγγραφείς.
 
Ανάμεσά τους, τρεις βουλευτές της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος του Ματέο Ρέντσι, ο επικεφαλής του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία Νίκι Βέντολα, ο ηθοποιός Τόνι Σερβίλο, πρωταγωνιστής του έργου, βραβείου Όσκαρ «Η τέλεια ομορφιά», ο συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι, η διευθύντρια της αριστερής εφημερίδας Ιλ Μανιφέστο Νόρμα Ραντζέρι, ο συνταγματολόγος Στέφανο Ροντοτά, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λουτσιάνα Καστελίνα και η τραγουδίστρια Φιορέλα Μανόια.
 
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα: να μείνει στην Ευρώπη για να αλλάξει την Ευρώπη» αναφέρεται στην έκκληση, η οποία έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο http://www.cambialagreciacambialeuropa.eu/.
 
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «η αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μια αρχή για να επανιδρυθεί η Ευρώπη, βάσει των αξιών των δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».
 
Μέλη και υποστηρικτές της ιταλικής αριστεράς, τέλος, με πρωτοβουλία την οποία ονόμασαν «Ταξιαρχία Καλημέρα» πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, «για να σταθούν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού, αν αλλάξει η Ελλάδα, θα αλλάξει και η Ευρώπη» όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:06