search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:37
MENU CLOSE

Διευκρινίσεις σχετικά με τον ΑΣΕΠ έδωσε η Ε. Καλαμαρά

19.01.2015 14:47
Διευκρινίσεις σχετικά με τον ΑΣΕΠ έδωσε η Ε. Καλαμαρά  - Media

Με δηλώσεις της στο «Ποντίκι» η υπεύθυνη του τμήματος Παιδείας, του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Καλαμαρά, διευκρινίζει πως «θα καταργηθεί ο ΑΣΕΠ μόνο για τους εκπαιδευτικούς, για να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών».

Με δηλώσεις της στο «Ποντίκι» η υπεύθυνη του τμήματος Παιδείας, του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Καλαμαρά, διευκρινίζει πως «θα καταργηθεί ο ΑΣΕΠ μόνο για τους εκπαιδευτικούς, για να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών».
 
Συγκεκριμένα, όπως μας είπε, οι μόνιμοι διορισμοί, στους οποίους αναφέρεται το πρόγραμμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν τους αναπληρωτές, στους οποίους θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία, με την πρόσληψή τους.
 
Τόνισε ακόμη πως ο ΑΣΕΠ θα καταργηθεί «μόνο για τους εκπαιδευτικούς», καθώς «δεν θέλουμε να αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί για αυτά που έχουν ήδη πιστοποιηθεί μέσω του πτυχίου τους. Δηλαδή κάποιος ο οποίος έχει πτυχίο φυσικής δεν θέλουμε να εξετάζεται πάλι στην Φυσική, γιατί γνωρίζει το αντικείμενο».
 
Προσθέτει ακόμη πως «δεν μίλησα ποτέ για γενική κατάργηση του ΑΣΕΠ ως διαδικασία διορισμού στο Δημόσιο  αλλά για κατάργησή του όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς. Θα συζητήσουμε με την εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με τον τρόπο που θέλουν να γίνονται οι διορισμοί».
 
 «Έχουμε μελετήσει τα στοιχεία (κενά- διορισμοί – αναπληρωτές) των τελευταίων χρόνων και δεσμευόμαστε ότι θα καταργήσουμε την «εργασιακή εφεδρεία» και τις ευέλικτες μορφές εργασίας στην εκπαίδευση Και ότι θα Εξασφαλίσουμε  τη λειτουργία όλων των τύπων των Σχολείων Γενικής, Τεχνικής-Επαγγελματικής  εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει μόνιμους διορισμούς και προσληψεις αναπληρωτών, βεβαίως και αναφερόμαστε και στα σχολεία ειδικής αγωγής γι αυτό λέμε «όλων των τύπων των σχολείων.

Στην κοστολόγηση του προγράμματός μας έχουμε προβλέψει και το κόστος των διορισμών και τις εισφορές των εργαζόμενων. Η αύξηση των δαπανών για την παιδεία είναι πολιτική επιλογή και εμείς την κάνουμε», επισημαίνει η Έφη Καλαμαρά.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, για την ερχόμενη σχολική περίοδο προβλέπονται 7.000 άμεσοι και μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Να τονίσουμε πως οι δηλώσεις της υπεύθυνης του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, η οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σχεδιάζει κομματικές προσλήψεις, να καταργήσει το ΑΣΕΠ και να αντικαταστήσει τις αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο, με  στρατό υμετέρων.
 
Από την πλευρά του, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία φαίνεται πως…αδειάζει την υπεύθυνη του τομέα Παιδείας, τονίζοντας πως «όχι μόνο δεν θα καταργήσουμε τον ΑΣΕΠ, αλλά θα τον θωρακίσουμε και θα τον αναβαθμίσουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:34