search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:43
MENU CLOSE

Σαμαράς: Θα νικήσουμε γιατί είμαστε περισσότεροι

23.01.2015 18:48
Σαμαράς: Θα νικήσουμε γιατί είμαστε περισσότεροι - Media

Προσκλητήριο αγώνα έκανε από την κεντρική του προεκλογική ομιλία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό το κόμμα υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της».
 

 
Προσκλητήριο αγώνα έκανε από την κεντρική του προεκλογική ομιλία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό το κόμμα υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της».
 
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από την χθεσινή απόφαση Ντράγκι, τις δυνατότητες που δίνει για την χώρα αλλά και τους κινδύνους, όπως είπε, αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά περισσότερο από ένα τρις από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ.».
 
«Πριν από δυόμισι χρόνια ανέλαβα πρωθυπουργός σε μία χώρα σε βαριά καταιγίδα. Ότι έκανα το έκανα μαζί με τους συνεργάτες μου για έναν λόγο για να έχει ελπίδα η ελληνική νεολαία. Έξω από την χώρα αντιμετώπιζα την καχυποψία όλων και μέσα στην χώρα την υπονόμευση εκείνων που τώρα το παίζουν τιμητές. Δουλέψαμε νύχτα μέρα για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια. Θα μπορούσα και εγώ να τάξω αλλά που θα ήταν η Ελλάδα μετά. Γι αυτό και βήμα βήμα η χώρα στάθηκε στα πόδια της, βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης και μίας πραγματικής ελπίδας. Εξαλείψαμε τα ελλείμματα, η ανάπτυξη άρχισε, έρχονται επενδύσεις, η οικονομία παίρνει μπροστά, το εισόδημα αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο.» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
 
«Αυτά τα χρόνια είπαμε πολλές φορές όχι στην τρόικα, δεν ήθελαν την μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά το κάναμε, δεν ήθελαν τις 100 δόσεις, δεν ήθελαν την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά τα κάναμε» υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με την τρόικα.
 
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην δική του πολιτική μείωσης των φορολογικών βαρών εν αντιθέσει όπως είπε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σκοπεύει να αυξήσει τους φόρους. Επανέλαβε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επίσης ότι από εφέτος θα αρχίσει η σταδιακή μείωση της φορολογίας εισοδήματος από το 43% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%. Οι άλλοι αντίθετα λένε ότι θα βάλουν στο 60% τον φόρο εισοδήματος, ετοιμάζουν φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη. Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνησή μας θα παραδώσει μία Ελλάδα που θα έχει από τους χαμηλότερους συντελεστές στην φορολογία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν αλλά μπήκαν τα θεμέλια και τώρα μπορούμε οργανωμένα και προγραμματισμένα.
 
Εγγυήθηκε επίσης ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση στις συντάξεις και στα εισοδήματα, ότι οι επιδοτήσεις των αγροτών δεν θα φορολογηθούν ενώ μέσα στα δύο χρόνια θα επιστρέψουν το σύνολο των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. «Ξέρω ότι η ταχύτητα στα μέτρα που ελήφθησαν δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στη μεσαία τάξη. Δεν είχα άλλο δρόμο, τώρα όμως όλους αυτούς θα τους στηρίξω, η μεσαία τάξη είναι η καρδιά της παράταξής μας». 
 
Κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να δώσουν «βροντερό παρών στην κάλπη σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα που βρισκόμαστε κοντά στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο». Έβαλε και το καταληκτικό ερώτημα: «Ποιόν θέλει καπετάνιο στο τιμόνι την δύσκολη αυτή ώρα ο λαός; Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα αλλά υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη της Ευρώπης στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει από την Ευρώπη της Ανάπτυξης και θα συμμορφώνεται. Δεν έχει γνώση, δεν έχει άποψη. Όλα θα κριθούν έστω και από μία ψήφο γιατί το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών».
 
«Κάνω σήμερα προσκλητήριο αγώνα και ενότητας σε όλους εκείνους που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου, μαζί ασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και περνάμε από το σήμερα στο αύριο, είμαστε οι περισσότεροι και θα νικήσουμε» είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:41