Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΣήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για “πακέτο” στήριξης την Ελλάδα. Αναμένεται να επισημοποιηθεί η έγκριση δανείου ύψους έως 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, εφόσον η χώρα μας το χρειαστεί, με εξαιρετικά ευνοϊκό επιτόκιο μεταξύ 2,5 και 3%.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για “πακέτο” στήριξης την Ελλάδα. Αναμένεται να επισημοποιηθεί η έγκριση δανείου ύψους έως 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, εφόσον η χώρα μας το χρειαστεί, με εξαιρετικά ευνοϊκό επιτόκιο μεταξύ 2,5 και 3%.
Ο επικεφαλής του ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν διευκρίνισε ότι θα τεθούν όροι στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ζητήσει οικονομική βοήθεια. “Η ανάμειξη του ΔΝΤ, αναφορικά με την Ελλάδα είναι πάντα καλοδεχούμενη” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Σε συνέντευξη του πάντως, στη γαλλική Le Monde, ερωτηθείς σχετικά με την κριτική που έχει ασκήσει ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, στο ΔΝΤ, ο κοινοτικός επίτροπος για την Οικονομία, Όλι Ρεν ξεκαθάρισε: “Η προσφυγή στο ΔΝΤ, είναι παρόλα αυτά, μια απόφαση ευρωπαϊκή. Πρόκειται για ένα συμβιβασμό πολύ σημαντικό, ακόμα και αν δεν είναι μία τέλεια συμφωνία, από άποψη της κοινότητας”.
Στο μεταξύ, στην έκδοση δολαριακού ομολόγου στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαϊου, σχεδιάζει να προχωρήσει το Δημόσιο.
“Θα γίνει roadshow, σχεδιάζουμε να εκδώσουμε ένα δολαριακό ομόλογο έως τα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου” δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.