Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΣτην υποβάθμιση της αξιολόγησης όλων των κατηγοριών ελληνικών αξιόγραφων ελληνικών τραπεζών, συνδεδεμένων με στεγαστικά δάνεια, προχώρησε την Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. Αξιολογούνται πλέον στην κατηγορία Α έναντι της αξιολόγησης πάνω από Α, που διέθεταν προηγουμένως.
Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης όλων των κατηγοριών ελληνικών αξιόγραφων ελληνικών τραπεζών, συνδεδεμένων με στεγαστικά δάνεια, προχώρησε την Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Αξιολογούνται πλέον στην κατηγορία Α έναντι της αξιολόγησης πάνω από Α, που διέθεταν προηγουμένως.
Την ίδια ώρα, ο οίκος Fitch Ratings εκτιμά ότι το πακέτο στήριξης της Ελλάδας αποτελεί τον δρόμο για την σταθεροποίηση του χρέους της, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το 150% του ΑΕΠ πριν σταθεροποιηθεί το 2013.
Ο οίκος σημειώνει ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ έχει ενισχύσει την αξιοπιστία του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η επιτυχία του προγράμματος, συμπληρώνει η Fitch, δεν εξαρτάται μόνο από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να εκπληρώσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά επίσης και από την ικανότητα της οικονομίας να προσαρμοστεί και να ανακάμψει, κάτι που παραμένει ιδιαίτερα αβέβαιο.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.