search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:35
MENU CLOSE

Το νου σου mr. Troikan…!

15.06.2010 02:08
Το νου σου mr. Troikan...! - Media

Κουίζ προς τους εκπροσώπους της τρόικα: Αν οι μετέχοντες της ελληνικής Παιδείας είναι Έλληνες, τι είναι οι μετέχοντες της ελληνικής Υγείας; Απάντηση: Ξεγραμμένοι… (πολλοί ισχυρίζονται βέβαια ότι και οι μετέχοντες της ελληνικής Παιδείας είναι ξεγραμμένοι, αλλά… τέλος πάντων, ας μη βιαστούμε να την υιοθετήσουμε την προβοκατόρικη την άποψη).

 

Κουίζ προς τους εκπροσώπους της τρόικα: Αν οι μετέχοντες της ελληνικής Παιδείας είναι Έλληνες, τι είναι οι μετέχοντες της ελληνικής Υγείας; Απάντηση: Ξεγραμμένοι… (πολλοί ισχυρίζονται βέβαια ότι και οι μετέχοντες της ελληνικής Παιδείας είναι ξεγραμμένοι, αλλά… τέλος πάντων, ας μη βιαστούμε να την υιοθετήσουμε την προβοκατόρικη την άποψη)

Επειδή λοιπόν εσείς, αγαπητοί ελεγκτές του IMF, δεν έρχεστε στη χώρα μας για να πάτε σχολείο, αλλά για να γίνετε μάρτυρες των όσων διαμείβονται εδώ, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι υφέρπει ο κίνδυνος να γίνετε Μάρτυρες… με τη γενικότερη την έννοια. Κι αν μεν,  συμπεριφερθήκατε τους περασμένους μήνες ως παιδιά φρονίμων, κάνατε τα ετήσια τσεκ- απ σας στους προκαθορισμένους χρόνους, αγοράσατε καμιά δεκαριά βαζάκια επιπλέον απ’ όλα τα σκευάσματα που χρησιμοποιείτε (βιταμίνες, βιάγκρα, υπογλώσσια κλπ) και δώσατε και τη δέουσα σημασία στους όρους του συμβολαίου σας που έθεταν ως προαπαιτούμενο για την ανάληψη των καθηκόντων σας το να σκάτε από υγεία…, έχει καλώς…

Αν πάλι ήρθατε όπως ήσασταν, ξεβράκωτοι στα χρέη, δεν μπορούμε να σας παράσχουμε εχέγγυα… Παίζετε με τη φωτιά…

Πρώτα και κύρια, ετούτες εδώ τις μέρες, θα κληθείτε να αντιμετωπίστε μαζί μας, έναν εγκάθετο, ανεύθυνο, αντιπολιτευτικό καύσωνα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενσκήψει για να ρίξει την παραγωγικότητα, να ανακόψει την εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς και να τσιγκλήσει δυσάρεστα τους τουρίστες, μέχρι που να τους αναγκάσει να πουν…This is not Hellas… This is Ηell! Προσοχή λοιπόν με την έκθεση στον ήλιο. Δεν μας περισσεύει ορός αν πάθετε αφυδάτωση ή θερμοπληξία. Στα ελληνικά νοσοκομεία περνάνε στις φλέβες των πολιτών που έχουν πάθει ζεστοντουβρουντζά λάστιχα βρύσης ή τους κάνουν μπάι πας με ποτιστικά μηχανήματα από τα γειτονικά παρτέρια…

Μην τρώτε σνακ και μεζέδες πριν τα μυρίστε ενδελεχώς και πριν δώστε στον έλληνα υπουργό της προτίμησής σας να δοκιμάσει ένα κομματάκι πρώτος. Τον τελευταίο καιρό κάνουμε παιχνίδι γενικώς με ληγμένα επειδή δε διαθέτουμε το βαλάντιο για να αγοράσουμε φρέσκα.   Προσέξτε λοιπόν γιατί και οι πλύσεις στομάχου γίνονται στον κλίβανο, στη σκάφη ή στο πλυντήριο, στο πρόγραμμα για τα μάλλινα και ευαίσθητα.

Αν νιώσετε ενόχληση σε όργανο, απ’ αυτά τα υστερικά που απαιτούν  αφαίρεση επιτόπου (σκωληκοειδίτιδα, χολή, αμυγδαλές κλπ) να ξέρετε… :με χαρτοπετσέτες και μαχαιροπήρουνα γίνονται (εφόσον κριθεί απαραίτητο να γίνουν) οι επεμβάσεις στην Ελλάδα. Άντε, επειδή είστε εσείς, να σας στρώσουν και τραπεζομάντηλο.

Επειδή ωστόσο δύσκολα θα βρεθεί ασθενοφόρο σε ετοιμότητα για να σας μεταφέρει, θα ήταν πιο έξυπνο να μπείτε στο επόμενο αεροπλάνο για τον τόπο σας.

Εννοείται ότι για τα φάρμακά σας θα πρέπει να έχετε ήδη φροντίσει. Εμείς έχουμε λίγα. Ούτε για τους λίγους που μπορούν να τα αγοράσουν δε φτάνουνε.

Προσέξτε επίσης πού πατάτε γιατί όποιος στα υπουργεία μας περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί. Αν φάτε σαβούρδα, θα περιέλθετε σε δεινότερη ακόμα θέση. Τα ορθοπεδικά είναι ακόμα πιο δυσεύρετα στη χώρα. Με σκουπόξυλο θα σας τα δέσουν τα σπασμένα σας μέλη. Για να μην αναφερθούμε στα ράμματα. Οι σακοράφες και οι πετονιές έχουνε βγει παγανιά…

Τέλος, αν, ο μη γένοιτο, βρεθείτε σε ελληνικό υγειονομικό ίδρυμα, κρατήστε κρυφή την ταυτότητά σας… Οι νοσοκόμες μας, όπως πολλοί ακόμα εργαζόμενοι, είναι λίγο εκδηλωτικές. Δε θα θέλαμε να βρεθείτε με την πάπια προσαρμοσμένη επ’ αόριστον σε λάθος σημείο.

Αυτά και καλή διαμονή να ’χετε…!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:33