search
ΔΕΥΤΕΡΑ 14.09.2026 06:14
MENU CLOSE

Βλέπει φως στο τούνελ ο Παπακωνσταντίνου

23.06.2010 08:37

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τη δημοσιονομική κρίση χωρίς να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της, εξέφρασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τη δημοσιονομική κρίση χωρίς να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της, εξέφρασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Συνεχίζουμε να έχουμε πρόβλημα αξιοπιστίας», παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας ωστόσο ότι η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση χωρίς να χρειαστεί να προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους.

«Βλέπω φως στο τούνελ», επεσήμανε στη συνέχεια, ενώ εκτίμησε ότι στο τέλος της χρονιάς η κατάσταση στη χώρα θα είναι καλύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν και η έξοδος από την ύφεση θα έρθει ταχύτερα, με την Ελλάδα να επιστρέφει σε αναπτυξιακή τροχιά από τα μέσα του 2011.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καταστραφεί η νομισματική ένωση από την υπερβολική αντίδραση των αγορών», τόνισε ο υπουργός, αλλά αναγνώρισε ότι τόσο η Ισπανία όσο και η Πορτογαλία βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14.09.2026 05:57