Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΠέντε χρόνια φυλάκισης, από τα οποία τα τέσσερα είναι φυλάκιση χωρίς αναστολή, ζήτησε ο εισαγγελέας για κατά τον πρώην χρηματιστή της Societe Generale, Ζερόμ Κερβιέλ, ο οποίος δικάζεται επειδή στις αρχές του 2008 προκάλεσε στην τράπεζα ζημιά 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πέντε χρόνια φυλάκισης, από τα οποία τα τέσσερα είναι φυλάκιση χωρίς αναστολή, ζήτησε ο εισαγγελέας για τον πρώην χρηματιστή της Societe Generale, Ζερόμ Κερβιέλ, ο οποίος δικάζεται επειδή στις αρχές του 2008 προκάλεσε στην τράπεζα ζημιά 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο Κερβιέλ έπαιξε πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρήματα της τράπεζας στις αρχές του 2008. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η SG κάλυπτε τις ριψοκίνδυνες δραστηριότητές του, αρκεί να άφηναν κέρδη για την τράπεζα, ενώ η SG το διαψεύδει και υποστηρίζει πως ο 33χρονος είναι «ένας εκπαιδευμένος, κυνικός επαγγελματίας της απάτης που έδρασε οργανωμένα και μεθοδικά με στόχο να προδώσει την εμπιστοσύνη της τράπεζας και των εργαζομένων της».
Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί είναι πέντε χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή και πρόστιμο 375.000 ευρώ για τις κατηγορίες της κατάχρηση εμπιστοσύνης, πλαστογραφίας και δόλιας εισαγωγής παραποιημένων δεδομένων σε αυτοματοποιημένο σύστημα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.