Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΟ υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 8,1% για το 2010.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 8,1% για το 2010.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός ήταν εντός των στόχων το πρώτο εξάμηνο του έτους και τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 7,1% το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου. Επίσης, τόνισε ότι οι πρώτες ενδείξεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4% είναι «υπερβολικά απαισιόδοξες».
Στο μεταξύ, μείωση κατά 41% σημείωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Τράπεζα της Ελλάδος, το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης, σε ταμειακή βάση, υποχώρησε στα 11,5 δισ. ευρώ, από 19,7 δις που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2009.
Παράλληλα, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι κατά 1,5 δισ. ευρώ φτάνοντας τα 23,2 δισ. ευρώ. Επίσης οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 5,4 δισ. ευρώ και έφτασαν τα 30,2 από 35,6 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.