search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:52
MENU CLOSE

Περικοπές και στις δαπάνες των ΔΕΚΟ

12.10.2010 07:56
Περικοπές και στις δαπάνες των ΔΕΚΟ - Media

Να περιορίσει τις δαπάνες του Προϋπολογισμού προσπαθεί το υπουργείο Οικονομικών συγκρατώντας τα λειτουργικά έξοδα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Να περιορίσει τις δαπάνες του Προϋπολογισμού προσπαθεί το υπουργείο Οικονομικών συγκρατώντας τα λειτουργικά έξοδα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Αρχικά, στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2011 δεν γινόταν καμία αναφορά για των περιορισμό των δαπανών και την μείωση του ελλείμματος των ΔΕΚΟ, όμως στο τελικό σχέδιο θα εντάσσεται η συνολική μείωση των δαπανών η οποία αναμένεται να φτάσει το 20%. Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού και να περιορίσει τις προσλήψεις προκειμένου να υπάρξει μείωση και στις μισθολογικές δαπάνες.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ζητήσει από τις Διοικήσεις των ΔΕΚΟ την κατάρτιση και αποστολή των στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων τους για την περίοδο 2011 – 2013, την αύξηση της διαφάνειας σχετικά με τη χρηματοοικονομική κατάσταση των δημοσίων επιχειρήσεων, την βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων των ζημιογόνων επιχειρήσεων, την δημιουργία επαρκούς αποθεματικού κινδύνου και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:49