Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΤο ύψος των καταθέσεων των Ελλήνων στην Ελβετία φαίνεται να ανέρχεται στα 600 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Το ύψος των καταθέσεων των Ελλήνων στην Ελβετία φαίνεται να ανέρχεται στα 600 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Το φαινόμενο αυτό προσέλκυσε το ενδιαφέρον στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ελβετίας Μισελίν Καλμί-Ρέι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το περιοδικού, ο δύο πολιτικοί συμφώνησαν να συνεργαστούν οι αρχές των κρατών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μέρος αυτών των καταθέσεων προέρχεται από νόμιμες δραστηριότητες και εάν καταβάλλονται φόροι για τόκους σε κάποια από τις δύο χώρες.
Πάντως, τραπεζικοί κύκλοι και πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το ποσό είναι αρκετά μικρότερο, γεγονός που θα διερευνήσει η κυβέρνηση, καθώς πιστεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος είναι αδήλωτο στην Εφορία.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.