search
ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 07:26
MENU CLOSE

Μέσω της τραπεζικής οδού συναλλαγές άνω των 3000 ευρώ

10.02.2011 07:58
Μέσω της τραπεζικής οδού συναλλαγές άνω των 3000 ευρώ - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Από την 1η Απριλίου οι συναλλαγές άνω των 3000 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών επιταγών ή πιστωτικής- χρεωστικής κάρτας.

Από την 1η Απριλίου οι συναλλαγές άνω των 3000 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών επιταγών ή πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο που ψηφίσθηκε τον περασμένο Απρίλιο, η χρήση επιταγών ή πιστωτικών-χρεωστικών χαρτών αφορούσε ποσά μεγαλύτερα από τα 1500 ευρώ. Εντούτοις, λόγω των έντονων αντιδράσεων το υπουργείο Οικονομικών αναθεώρησε την απόφαση, αφήνοντας περίοδο προσαρμογής ενός έτους.

Έτσι του προσεχείς μήνες το µέτρο θα αφορά συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ και από την 1η Ιανουαρίου 2012 θα ισχύσει το όριο των 1.500 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα μέτρα στοχεύουν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αφού δίνεται η δυνατότητα στην Εφορία, µέσω των τραπεζών, να διενεργεί ανά πάσα στιγμή ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων σε όλες τις συναλλαγές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 07:23