search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 22:03
MENU CLOSE

Εμμένει στη συναίνεση του πολιτικού κόσμου ο Όλι Ρεν

04.06.2011 07:00
Εμμένει στη συναίνεση του πολιτικού κόσμου ο Όλι Ρεν - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Να συναινέσουν στους βασικές άξονες του προγράμματος προσαρμογής καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, χωρίς ωστόσο να εστιάζει, αυτή τη φορά, στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να συναινέσουν στους βασικές άξονες του προγράμματος προσαρμογής καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, χωρίς ωστόσο να εστιάζει, αυτή τη φορά, στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε «σημαντικές» τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων και στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ επισήμανε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να παράσχει τεχνική βοήθεια, όπου κρίνει η ελληνική κυβέρνηση ότι χρειάζεται.
Το πλήρες κείμενο του Όλι Ρεν που δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά το ανακοινωθέν της τρόικας, έχει ως εξής:

«Οι πρόσφατες δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών είναι ουσιαστικές για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και για τη βελτίωση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Είναι σημαντικές αποφάσεις σε μία κρίσιμη στιγμή για τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη.
Οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης να επιταχύνουν σημαντικά το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο αποτελεί θεμέλιο λίθο του προγράμματος ανάκαμψης, είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς θα ελαφρώσει το βάρος του χρέους και θα συμβάλει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Η αποτελεσματική και ήπια εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, παραμένει κλειδί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας, της αγοράς εργασίας, των μεταφορών και της ενέργειας. Όλοι αυτοί οι τομείς έχουν την προοπτική να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης για τη χώρα. Η επιτυχημένη εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών εταίρων και των αγορών στην ελληνική οικονομία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη είναι έτοιμα να προσφέρουν τεχνική βοήθεια σε τομείς στους οποίους οι ελληνικές Αρχές θεωρούν αναγκαία. Από την αρχή του προγράμματος προσαρμογής, η Ελλάδα έλαβε τεχνική βοήθεια από την Επιτροπή και το ΔΝΤ σε διάφορους τομείς. Παραμένουμε ανοιχτοί στην προσφορά περαιτέρω βοήθειας, αν χρειαστεί, σε τομείς όπως η φορολογία και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Αν εφαρμοστούν πλήρως αυτά τα αποφασιστικά βήματα από τις ελληνικές αρχές, θα ανοίξουν το δρόμο στο Συμβούλιο Eurogroup να κάνει τα επόμενα βήματα, τα οποία θα εξασφαλίζουν την εφαρμογή των οικονομικών πολιτικών στην Ελλάδα.
Για άλλη μια φορά, καλώ τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να παραμερίσουν τις εγχώριες διαμάχες και να υιοθετήσουν τους βασικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος, για το καλό της ανάκαμψης της χώρας, για το καλό της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 22:01