Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΤην πολιτική της καθαρότητα βάζει πάνω από τις πολιτικές συμμαχίες (μήπως σας θυμίζει ολίγον ΚΚΕ) η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία όταν ήταν μέσα στον ΣΥΝ ως μειοψηφία (ανανεωτική πτέρυγα)διεκδικούσε την πολυφωνία. Είπε χθες ο Κουβέλης σχολιάζοντας τις «αντιμνημονιακές συμμαχίες»:
Την πολιτική της καθαρότητα βάζει πάνω από τις πολιτικές συμμαχίες (μήπως σας θυμίζει ολίγον ΚΚΕ) η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία όταν ήταν μέσα στον ΣΥΝ ως μειοψηφία (ανανεωτική πτέρυγα)διεκδικούσε την πολυφωνία. Είπε χθες ο Κουβέλης σχολιάζοντας τις «αντιμνημονιακές συμμαχίες»:
«δεν αθροίζονται οι δυνάμεις της αριστεράς, δεδομένων και των διαφορών που υπάρχουν σε κρίσιμα ζητήματα, όπως για παράδειγμα ότι η αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να γίνεται και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς έχουμε καταψηφίσει το μνημόνιο και τους εν συνεχεία νόμους, ταυτόχρονα, όμως, καταθέτουμε εναλλακτικές προτάσεις. Δεν προσερχόμαστε σε πολιτικά ετερόκλητες συσπειρώσεις, δήθεν αντιμνημονιακού χαρακτήρα, σαν και αυτές που αναδεικνύονται και από τα δεξιά και από τα αριστερά σε ένα κοινό τόπο, ο οποίος δεν είναι καθόλου κοινός, αλλά είναι εξαιρετικά εύθραυστος σε ότι αφορά στην αντοχή του για να πείσει».
Η Δημοκρατική Αριστερά λοιπόν, αποσυνδέει την λύση διεξόδου από το πεδίο της ΕΕ (:) και τηρεί αποστάσεις ασφαλείας τόσο από τα αντιευρωπαϊκά «μιάσματα» όσο και από την «αντιδημοκρατική» πανούκλα της «δεξιάς» και μένει με… την «υπεύθυνη αντιπολίτευση» απέναντι στην κυβέρνηση.
Η παραπάνω στάση πάντως ενέχει και μια πονηριά αφού στοχεύει στην διαστρέβλωση της θέσης του ΣΥΝ που στην πλειοψηφία του είναι κατά της εξόδου από το ευρώ πόσο μάλλον από την ΕΕ. Στοχεύει επίσης στην καλλιέργεια της «ρετσινιάς» του «αριστερόστροφου» και «ανεύθυνου» αρνητισμού» για όλο το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ανυπόστατης άποψης ότι υπάρχει υπόγεια πολιτική ταύτιση της αριστεράς με την «κακή» δεξιά. Η μάχη για το … “προοδευτικό” ακροατήριο είναι σκληρή… Μ.Α.Μ.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.