search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 20:56
MENU CLOSE

Όλι Ρεν: «Η αποδέσμευση των 12 δισ. θεωρείται σίγουρη»

02.07.2011 07:00
Όλι Ρεν: «Η αποδέσμευση των 12 δισ. θεωρείται σίγουρη» - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Το απόγευμα του Σαββάτου, στα πλαίσια της προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης, θα αποφασιστεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στα πλαίσια της προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης, θα αποφασιστεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ. 

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα αξιολογήσουν την πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και θα συζητήσουν για το δεύτερο πακέτο στήρηξης.

Επίσης θα εξεταστεί και η νέα δανειακή σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου, μέσω της εθελοντικής μετακύλισης του ελληνικού χρέους από ιδιώτες επενδύτες. 

Ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν από την πλευρά του δήλωσε ότι «η αποδέσμευση των 12 δισ. θεωρείται σίγουρη». 

Στο μεταξύ, ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τούσκ, η χώρα του οποίου ανέλαβε την 1η Ιουλίου την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε σε γερμανική εφημερίδα την ανάγκη αλληλεγγύης στην Ελλάδα «Πρέπει να βοηθήσουμε τον Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 20:55