Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΈως τις 15 Ιουλίου θα έχει γίνει η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του υφιστάμενου δανείου προς την Ελλάδα. Το συνολικό ύψος της 5ης δόσης είναι 12 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 8,7 δισ. θα προέλθουν από τις χώρες της ευρωζώνης και 3,3 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.
Έως τις 15 Ιουλίου θα έχει γίνει η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του υφιστάμενου δανείου προς την Ελλάδα, μετά την έγκριση που πήρε από το Eurogroup στην τηλεδιάσκεψη το Σάββατο το απόγευμα.
Το συνολικό ύψος της 5ης δόσης είναι 12 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 8,7 δισ. θα προέλθουν από τις χώρες της ευρωζώνης και 3,3 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η αντίστοιχη απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ αναμένεται στις 8 Ιουλίου.
«Οι σημερινές αποφάσεις του Eurogroup κατέστησαν εφικτές, μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
«Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να βγούμε από την κρίση προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών» κατέληξε.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.