Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΣύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» μια ομάδα πρώην αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων ζητά: «Ένα New Deal κατά το αμερικανικό πρότυπο, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια ύπαρξης της Ευρωζώνης και η οικονομική και κοινωνική συνοχή, που απειλείται από την κρίση στην Ευρωζώνη»
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» μια ομάδα πρώην αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων ζητά: «Ένα New Deal κατά το αμερικανικό πρότυπο, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια ύπαρξης της Ευρωζώνης και η οικονομική και κοινωνική συνοχή, που απειλείται από την κρίση στην Ευρωζώνη»
Το «New Deal» ήταν το αμερικανικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκε τη δεκαετία του ’30 μέσω πολλαπλών κρατικών επενδύσεων. Η Ευρωζώνη θα μπορούσε κι αυτή, μέσω της έκδοσης ευρωομολόγων, να συγκεντρώσει χρήματα, «προκειμένου να χρηματοδοτήσει την οικονομική ανάκαμψη, αντί να επιβάλλει μέτρα λιτότητας, αναφέρει διακήρυξη την οποία υπογράφουν οι πρώην πρωθυπουργοί Γκι Φερχόφσταντ(Βέλγιο), Τζουλιάνο Αμάτο(Ιταλία), Μισέλ Ροκάρ(Γαλλία), καθώς και ο πρώην Πορτογάλος πρόεδρος Ζόρζε Σαμπάγιο.
Η πρωτοβουλία για τη διακήρυξη προήλθε από το πρόεδρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς και από τον Βρετανό πολιτικό του κόμματος των Εργατικών και καθηγητή Οικονομίας Στιούαρτ Χόλαντ. Όπως υποστηρίζουν, με τα χρήματα αυτού του «New Deal», θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν κυρίως έργα, τα οποία θα υλοποιηθούν με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Από τα μελλοντικά έσοδα αυτών των έργων θα μπορούσαν στη συνέχεια να εξυπηρετηθούν τα χρέη της ΕΕ μετά τη λήξη τους.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.