Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleEπιτυχημένη ήταν η έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων στην οποία προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο.
Eπιτυχημένη ήταν η έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων στην οποία προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εξέδωσε έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας ύψους 625 εκατ. ευρώ και έκανε αποδεκτές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού.
Συνολικά το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 4,85%.
Στη αντίστοιχη δημοπρασία του Ιουλίου το επιτόκιο είχε ανέλθει στο 4,90% με το Δημόσιο να αντλεί συνολικά 1,625 δισ. ευρώ.
Η συγκεκριμένη προσπάθεια δανεισμού εκ μέρους του Οργανισμού Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους θεωρείται επιτυχής καθώς έγινε σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο που οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχουν κλιμακωθεί.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.